Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

BİR DONÖR SEKİZ KİŞİYE CAN VERİR!

Dr. Mehmet Otuzbir, ‘Organ Bağışı Haftası’ kapsamında yaptığı açıklamada ‘Organ bağışıyla hayat kurtarın’ çağrısında bulundu.

BİR DONÖR SEKİZ KİŞİYE CAN VERİR!

Sağlık   A+a-

 İskenderun Palmiye Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Uzm. Dr. Mehmet Otuzbir, ‘Organ Bağışı Haftası’ kapsamında yaptığı açıklamada ‘Organ bağışıyla hayat kurtarın’ çağrısında bulundu.
 
Organ bağışı hakkında bilgilendirmede bulunan Uzm. Dr. Mehmet Otuzbir, “Bir kişinin hayattayken kendi özgür iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra başka hastaların tedavisinde kullanılmak üzere izin vermesi organ bağışıdır. 18 yaşını doldurmuş, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir. Bu şart ve koşulları sağlayan bireyler; sağlık müdürlüklerine, hastanelere, organ nakliyle ilgili dernek ve kuruluşlara başvuruda bulunabilirler” açıklamasında bulundu
 

Hangi organlar ve dokular bağışlanabilir?

 
Sağlıklı olan her organın bağışlanabileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. Mehmet Otuzbir, “Ülkemizde; canlı ve kadavradan olmak üzere iki şekilde organ bağışı gerçekleşmektedir. Hayatta olan kişiden yalnızca böbrek ve karaciğer nakli yapılabilmektedir. Kadavradan; Böbrek, kalp, karaciğer, pankreas, akciğer, ince bağırsak gibi organlar ve kalp kapağı, kemik, yüz, el, kol, bacak gibi organların nakilleri yapılabilmektedir. Bırakacağınız en güzel miras, hayattayken yapacağınız organ bağışıdır” dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar