Skip Navigation Links

ARSUZ KURTBAĞINDA KROM ZENGİNLEŞTİRME TESİSİ İSTEMİYORUZ

15.Kasım 2022 Salı günü Saat:11.00 da Kurtbağı mah.No:17 Arsuz adresinde yapılacaktır.

 ARSUZ KURTBAĞINDA KROM ZENGİNLEŞTİRME TESİSİ İSTEMİYORUZ

Arsuz   A+a-

Arsuz’da Tarım ve Turizmin kalbinde planlanan Krom Zenginleştirme tesisine ilişkin ÇED süreci başlatıldı
Kayısı bahçelerimizden elde edilen, hem yurt içinde hem yurt dışına sevk edilen ihracata konu olan bir ürün olması bölgenin önemini bir kat daha arttırırken, krom tesisi planlaması kabul edilemez bir gerçekliktir.
Bölgenin geçim kaynağı tarım, bahçecilik, hayvancılık ve turizm iken yaptığımız KAYISI FESTİVALLERİ ile bölgeyi tanıtmak, bölge ekonomisine katkı koymak isterken, yine istihdam yaratmak köyden işçi çalıştırmak sözü ile yüzlerce yılda oluşan doğayı, ekosistemi yok etmek gelecek kuşaklara miras olarak bırakacağımız tarım topraklarımızı ormanlarımıza zarar vermek akıl işi değildir.
Arsuz’un yaban hayatı, doğal yaşam alanları, bitki örtüsü üzerinde olumsuz etkiye sebep olacak bu tür tesislerin Tarım ve Turizm’in kalbinde istemiyoruz.
Pandemi sürecini yaşadığımız son yıllarda ve halen de gıdanın ve 1 cm tarım toprağının ne kadar önemli olduğunu anladığımız bu süreçte yetkililerden söz konusu proje planlamasından bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz.
Daha temiz ve daha sağlıklı verimli topraklarımızı gelecek kuşaklara miras olarak bırakmalıyız, ve bunun için hep birlikte mücadele etmeliyiz.
ÇED Yönetmeliği gereği Halkın Katılımı Toplantısı
15.Kasım 2022 Salı günü
Saat:11.00 da
Kurtbağı mah.No:17 Arsuz adresinde yapılacaktır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet