Skip Navigation Links

Tarihi Liseden Farklı Bir Sergi!

İskenderun Lisesi Resim Öğretmeni ve Öğrencilerinden ‘Strafor’ Rölyef Sergisi...

Tarihi Liseden Farklı Bir Sergi!

Eğitim   A+a-

 
 
İskenderun Lisesi Resim Öğretmeni ve Öğrencilerinden ‘Strafor’ Rölyef Sergisi İskenderun Anadolu Lisesi resim öğretmeni Nermin Tosun, öğrencileri ile birlikte, farklı bir teknikle hazırladığı eserleri Halk Eğitim Merkezi Sergi salonunda İskenderunluların beğenisine sundu. Strafor üzerine rölyef, boyama çalışmaları yapan Tosun, adeta ahşabı andıran toplam 23eserini sergiledi. Eserlerin, öğrencileri ile birlikte bir dönem boyunca yaptıkları çalışmaların sonucu ortaya çıktığını kaydeden Tosun, görenlerin ahşap sandığı eserlerin aslında strafor üzerine çalışıldığını söyledi.
 
Yaptığı çalışmalar üzerinde olumlu dönüşler alınca daha yoğun çalışmaya başladığını kaydeden Tosun; “Yaptığım çalışmalar beğenilince, öğrencilerle çalışmaya başladık. Herkes bunun bir ağaç olduğunu, bir taşa oyma yaptığımızı düşünüyor ama bunlar birer strafor ürünleri. Bu çalışmalarda biraz rölyef, kabartma tarzında çalışmalar yaptık. Bu yıl ve geçen yıl çok fazla yetenekli öğrencilerimiz vardı. Tüm bu çalışmalarımızı öğrencilerle birlikte yaptık. Çok da zevk aldık, çocuklarda çok zevk aldı. Boyama çizim aşaması çok aktif bir şekilde, sürece katıldı öğrencilerim. Mısır’daki tarihi figürleri kullandık, bazlarının mitolojik hikâyelerinden esinlendik. Hoşumuza giden hikayeleri efsanevi hikayeleri vardı, onları da baz aldık. Çalışmalarımızda toplamda 23 tane eserimiz var. Geçen sene bu çalışmalarımızı yaptık. Sene sonunda sergilemek istemedik. Havaların serinlemesini bekledik sene sonu yoğunluğunun bitmesini istedik, kısmet bu zamanaymış” diye konuştu.
 
Eserlerin hazırlanma sürecinden ve uygulanan tekniklerden de söz eden Tosun; “Özel boyaları var. Bu malzemeye boya tutturmak için ilk önce zemin malzemesi atıyoruz. Baya aşamaları var. zemin yaptıktan sonra oyma işlemini yapıyoruz. Boyadıktan sonra silme işlemi uyguluyoruz ve vernik atıyoruz. Taş, ağaç oyma görünümünü elimizden geldiğince boya üstünde çalışarak veriyoruz” şeklinde konuştu.
 
Serginin açılış kurdelesini İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Durur, İskenderun Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Düzen, Resim Öğretmeni Nermin Tosun birlikte kesti. Açılış sonrası sergiyi gezen başkan Tosyalı, eserleri tek tek inceleyerek, Öğretmen Nermin Tosun ve çalışmaları yapan öğrencilerden eserler hakkında bilgiler aldı.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet