Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HATSU’dan Çözüm Bekliyorlar

Hatay’ın İskenderun İlçe merkezine uzak kırsalda bulunan Cebike Mahalle sakinleri 21. Yüzyılda evlerine bidonlarla meydandaki çeşmeden su taşıyorlar..

 HATSU’dan Çözüm Bekliyorlar

Yaşam   A+a-

 
Hatay’ın İskenderun İlçe merkezine uzak kırsalda bulunan Cebike Mahalle sakinleri 21. Yüzyılda evlerine bidonlarla meydandaki çeşmeden su taşıyorlar.
 
Suyun olduğunu ancak eskiyen şebekeden kaynaklı suların evlere ulaşmadığını anlatan mahalle sakinleri su taşımaktan bıktıklarını söylediler.
Geçen yıl davet ettikleri Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın gelip sorunlarını yerinde gördüğünü ifade eden Mahalle Muhtarı Seyfettin Çöloğlu “Başkan bizi dinledi ve ardından sorunu çözeceği sözünü verdi. Ekipleri geldi incelediler suyun yeterli olduğunu şebekenin yenilenmesi gerektiğini söylediler. Paralarının olmadığını iller bankasından kredi isteyeceklerini söylediler. Bunun üzerine bir yıl sonra bize gelen ikinci yazıda da İller bankasından kredi çıkmadığını, bunun içinde yapımına başlanmadığı bildirildi” dedi.
 
‘DAYANILACAK GİBİ DEĞİL’
Muhtar Çöloğlu 40 yıl önce köy halkının katkıları ile su şebekesinin yapıldığını belirterek “177 hanemiz bine yakın vatandaşımızın yaşadığı mahallemizde, kışın yarım saat yazın da 15 dakika evlere su veriliyor. Bu sorun artık dayanılmaz hal aldı biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz, yetkilerden yardım istiyoruz” diye konuştu.
 
‘PERİŞAN OLDUK’
İskenderun’a en yakın yayla köyü olarak bilinen Cebike mahalle sakinleri, yıllarca susuzluk yaşadıklarını, arabayla, motosikletle, yürüyerek çocuklar olmazsa kadınlar erkekler olarak ellerinde bidonlar devamlı su taşıdıklarını anlatarak şöyle konuştu:
“Meydana konulan çeşme sayesinde suyumuz var. Ama devamlı taşıyamayız ki. İçilmiyor da! Ne kadar suyu temizlik için hayvanlar için taşıyabilirsiniz. Perişan olduk, yine yaz geliyor daha çok suya ihtiyacımız olacak. Suyumuz var ama istediğimiz gibi evlerimizden akmıyor. Bunun rezilliğini artık yaşamak istemiyoruz. Sesimize HATSU artık kulak versin…”
 
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar