Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

DÖRTYOL BELEDİYESİ'NİN 2023 YILI TAHMİNİ BÜTÇESİ 275 MİLYON LİRA

DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 9. BİRLEŞİMİNİN İKİNCİ OTURUMUNU YAPTI

DÖRTYOL BELEDİYESİ'NİN 2023 YILI TAHMİNİ BÜTÇESİ 275 MİLYON LİRA

Dörtyol   A+a-

 Dörtyol Belediye Meclisi 9. Olağan Meclis birleşiminin ikinci oturumunu 21 Ekim 2022 Cuma günü Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında yaptı.
 
Dörtyol Belediye Meclis üyeleri Hamza Çankır, Tuğba Eker Ölmez, Fatma Görgen Selimoğlu, Yasin Taşar, Cengiz Can, Şehri Macit ve Hüseyin Can mazeretli sayılarak meclise katılmadı.
 
Meclis gündeminin ilk maddesinde mülkiyeti Belediyeye ait Sanayi Mahallesi 61 Ada 52 Parselde bulunan taşınmazın Kamu Yararına Tahsislidir şerhi terki ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyon Raporlarını görüştü. Her iki komisyon da yer üzerindeki alacaklı icralarının kaldırılması için dava açılmasını, mahkemenin vereceği karara göre konun tekrar meclise gelmesini oy birliği ile kabul ettiklerini belirtti.
 
İyi Parti Meclis Üyesi İlyas Uygur bu ihale yapılırken belediyenin burada kamu yararı şerhi olduğunu bilip bilmediğini sordu. Emlak Müdürlüğü tarafından konun bilindiği, fakat tapu devri yapılmadığı için şerhin kaldırılmasına gerek duyulmadığı belirtildi. Madde komisyon görüşleri doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.
 
Gündem maddeleri gürüşülürken mecliste bir de sürpriz doğum günü kutlaması gerçekleşti. MHP Büyükşehir ile Dörtyol Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Katibi İsmunur Ercan’a doğum günü münasebetiyle meclis salonunda pasta kesildi ve tebrik edildi.
 
Meclis gündeminin ikinci maddesinde 2023 Mali Yılı Gelir Gider Bütçe Tasarısına esas Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunu görüştü. Mali Hizmetler Müdürlüğünün 360 Milyon olarak belirlediği çok bulan komisyon bu rakamı 275 milyona düşürerek meclise getirdi. Madde komisyon görüşleri doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.
 
Gündemin 3. Maddesindeki 2023 Mali Yılı Bütçe Kararnamesine esas Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ve gündemin 4. Maddesindeki 2023 Mali Yılı Ücret ve Tarifelerine esas Plan ve Bütçe Komisyon Raporları da komisyonun görüşleri doğrultusunda oy birliği ile karar bağlandı.
 
Gündemin 5. Maddesi olarak Dörtyol Belediye Başkanlığına şartsız ve bedelsiz olarak bağış yoluyla devredilen şirket ile ilgili yapılacak işlemler hakkında yetki verilmesine esas Plan ve Bütçe Komisyon Raporu meclisin oy birliğiyle kabul edilerek şirket yetkilileri olarak Uğur Güneş ve Levent Kıymacı atandı.
 
Gündemin 6. ve son maddesinde ise Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelsiz ve şartsız olarak bağış yapılan araç (Tır) hibesinin kabul edilmesine esas Plan bütçe Raporu meclisin oy birliğiyle kabul edilerek gündem maddeleri tamamlanmış oldu.
 
Gündem maddelerini tamamlayan meclis 01 Kasım 2022 Salı günü Saat 15;00’te toplanmak üzere oturumuna son verdi.
 
Sedat İSKENDEROĞLU / Dörtyol
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş