Skip Navigation Links

Atıl tesis imara açılıyor

Madenli Mahallesi’nde ‘Rezerv Yapı Alanı’(RYA) ilan edilen 16 hektarlık alanda gerekli çevre düzeni ve imar planı değişiklikleri yapıldı.

Atıl tesis imara açılıyor

Arsuz   A+a-

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Arsuz’a bağlı Madenli Mahallesi’nde ‘Rezerv Yapı Alanı’(RYA) ilan edilen 16 hektarlık alanda gerekli çevre düzeni ve imar planı değişiklikleri yapıldı.
 
Atıl tesis imara açılıyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Arsuz’a bağlı Madenli Mahallesi’nde ‘Rezerv Yapı Alanı’(RYA) ilan edilen 16 hektarlık alanda gerekli çevre düzeni ve imar planı değişiklikleri yapıldı.
 
Söz konusu karar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’’nin Afet Riski Altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında resen onaylandı. Parsel mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait iken trampa yapılarak Antakya Belediyesi mülkiyetine geçen ve eski tekel tesisleri olarak bilinen Rezerv Yapı Alanına İlişkin hazırlanan Çevre Düzeni Planı(ÇDP), Nazım İmar Planı ile Uygulama İmar Planı bugün itibariyle bir ay süreyle askıya çıkarıldı. Bakanlıktan yapılan ÇDP değişikliği ile ilgili ilan metninde, “İlimiz Arsuz İlçesi Madenli Mahallesi1985 Ada, 1,1986 Ada 1 ve 1994 Ada 1 ve 2 parselleri kapsayan RYA’ya ilişkin 1/100.000 ölçekli ÇDP(Çevre Düzeni Planı Değişikliği) değişikliği, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/100 0ölçekli Uygulama İmar Planı teklifine ilişkin bahse konu alanın 20.12.2021 tarih ve 2500905sayılı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı makam oluru ile 6306 sayılı kanunun 2. maddesinin birinci fıkrasının C Bendi uyarınca “Rezerv Yapı” ilan edildiğinden 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararname’sinin 97. ve 102. Hükümleri ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkında Kanunun 6. Maddesi uyarınca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Resen Onaylanmıştır.
 
 
Alanın çevresinde deniz turizmiyle bilinen Arsuz ilçesinde sıkça görülen ikincil konutlar, ticaret ve otel alanları bulunmaktadır. Sahil ve çevresinde yapılaşma görülürken iç kısımlarda tarım alanları bulunmaktadır. Arsuz ilçe topraklarının yüzde 50,4´ü tarım arazisidir. Planlama alanı yaklaşık 16 hektarlık alanda oluşmaktadır. Alanın 15,5 hektarı parsellerden, 0.5 hektarı kadastral boşluklardan oluşmaktadır. Alan içerisinde toplam 4 adet parsel ve 28 yapı bulunmaktadır. Hatay Tekel Yaprak Tütün İşletmeleri’ne ait söz konusu yapılar günümüzde kullanılmamakta olup yaşayan nüfus bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.
 
 
Kaynak: hatay internettv
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet