Skip Navigation Links

Dudu'dan Başbakan'a Soru

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Başbakan Erdoğan’a Sordu; “Özgür Suriye Ordusu İle Pyd’nin Mermileri Tehdit Değil Midir?R

Gündem   A+a-

 
CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Başbakan Erdoğan’a Sordu; “Özgür Suriye Ordusu İle Pyd’nin Mermileri Tehdit Değil Midir?”
Suriye’nin Resulayn kasabasında meydana gelen çatışmalar sırasında, Ceylanpınar ilçesine isabet eden yüzlerce mermi, CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu tarafından Başbakan Erdoğan’a soruldu.
Ceylanpınar ilçesini hemen karşısında yer alan Resulayn kasabasındaki çatışmaların Özgür Suriye Ordusu ile terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD arasında meydana geldiğinin ortaya çıkması üzerine Hükümet’in sessiz kalmasını şiddetle eleştiren Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Başbakan Erdoğan’a, “Ülkemize ve vatandaşlarımızın canına tehdit sadece Suriye ordusu tarafından atlan mermiler midir? Özgür Suriye Ordusu ile PYD tarafından sıkıldığı anlaşılan mermiler bir tehdit oluşturmuyor mu?” sorusunu yöneltti.
TBMM’ye bu konuda soru önergesi veren Av. Mevlüt Dudu, soru önergesini yazılı bir açıklama ile kamuoyu ile paylaştı. Milletvekili Av. Mevlüt Dudu yazılı açıklamasında şunları söyledi.
“Başbakan, Dışişleri Bakanı, hükümet üyeleri ve AKP yetkilileri Suriye tarafından gelen her patlayıcı sonrasında kıyameti koparıyorlardı. ÖSO ile PYD arasında on günden fazla süren çatışmalar esnasında Ceylanpınar ilçemize yüzlerce mermi isabet etti. Okullar tatil edildi, evler boşaltıldı. Yaşanan o kadar olay karşısında yetkili ağızlardan tek ses duymadık. Ülkemize düşen patlayıcı maddelere karşılık verilmesi için sadece Suriye ordusundan mı gelmesi gerekmektedir? Diğer Başka bir yapıdan gelmesi önemli değil midir?
 
“Ayrıca tüm dünya gazetelerinde, çatışmalar sırasında Resulayn kasabasında Türk subayların görüldüğü haberleri yer aldı. Basında yer alan bu haberler karşısında Hükümet yetkililerinden hiçbir açıklama gelmemesi de oldukça düşündürücüdür. Yeni bir Habur olayı ile karşı karşıya kalabiliriz. Ölüm oruçlarını durduran İmralı’nın ÖSO-PYD çatışmasının durdurulmasında da bir rolü olduğunu düşündüren gelişmeler var. PYD Hatay’ın Hassa İlçesi karşısına kadar Kuzey Suriye’ye yerleşti. Başbakan ve Dışişleri Bakanı da dahil, hiçbir yetkiliden çıt yok. Demek ki yetkililerimiz PKK ve uzantısı PYD’nin Suriye sınırlarımız boyunca yerleşmesini bir tehdit unsuru olarak algılamıyor. ÖSO ve PYD tarafından atılan mermilerin Ceylanpınar ilçemize yağmasına ses çıkarmamaları da bu yüzden olsa gerek diye düşünmekten insan kendini alamıyor”
 
CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu tarafından verilen soru önergesinde şu bilgiler yer aldı.
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
 
Av. Mevlüt DUDU
CHP Hatay Milletvekili
 
Ceylanpınar ilçesinin hemen karşısında bulunan Resulayn kasabasında, Kasım ayı başından bu yana süren çatışmaların, Özgür Suriye Ordusu ile PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD’nin anlaşması sonucu bitirildiği haberleri, tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizdeki basın yayın organlarında oldukça geniş olarak yer almıştır.
 
Daha önce, Suriye’de meydana gelen çatışmalardan ülkemize kadar gelen mermiler karşısında çok sert cevaplar veren Hükümetimizin sorumlu Bakanlıkları ve Kurumlarının Resulayn’daki son çatışmalardan dolayı Ceylanpınar İlçemize yağan mermiler karşısında hiç ses çıkarmamaları oldukça dikkat çekicidir.
 
Bu durum toplumumuzda akılları oldukça karıştırarak, olayların anlaşılmasını zorlaştırmıştır. Kamuoyumuzun gerçekleri öğrenmesi açısından;
 
1- Ülkemize düşen patlayıcı maddelere karşılık verilmesi için sadece Suriye ordusundan mı gelmesi gerekmektedir? Diğer Başka bir yapıdan gelmesi önemli değil midir?
2- Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD’nin, Hatay’ın Hassa ilçesi güneyine kadar tüm Kuzey Suriye’yi ele geçirmesi ve yerleşmesi, Hükümetiniz tarafından bir tehdit unsuru olarak görülmekte midir? Eğer tehdit unsuru ise Özgür Suriye Ordusu ile yaptıkları çatışmalarda ülkemize düşen mermilere gereken cevaplar verilmiş midir?
3- PYD’nin Kuzey Suriye’ye yerleşmesi ile ilgili ne gibi önlemler alınmış, ya da düşünülmektedir?
4- Resulayn’daki çatışmalarda Özgür Suriye Ordusu tarafından sıkılan bir çok merminin de Ceylanpınar’a düştüğü inkar edilemez bir gerçekliktir. Bu mermiler Hükümetiniz tarafından bir tehdit unsuru olarak algılanmakta mıdır?
5- PKK yandaşlarının yürüttüğü ölüm oruçları, İmralı ile yapılan görüşmeler sonunda, yine İmralı’dan gelen talimatla bitirilmiştir. Tüm Dünya basın yayın organlarında yer alan haberlere göre Resulayn’da görülen Türk subaylarının ÖSO-PYD anlaşmasında bir rolü var mıdır? Varsa bu rolün İmralı ile bir ilişkisi var mıdır?
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet