Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

‘YAYA GEÇİTLERİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’

İskenderun’da ‘Yayalara öncelik duruşu, Hayata saygı duruşu’ etkinliği gerçekleştirildi.

 ‘YAYA GEÇİTLERİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’

Gündem   A+a-

 
Ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla eş zamanlı İskenderun’da ‘Yayalara öncelik duruşu, Hayata saygı duruşu’ etkinliği gerçekleştirildi.
 
 
Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırma amacıyla yaya ve okul geçitlerinde yayalara öncelik konusunda sürücülere farkındalık kazandırmak ve bu bölgelerde yavaşlayarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak üzere ‘Yayalara öncelik duruşu, Hayata saygı duruşu’ etkinliği İskenderun Barbaros Mahallesi Naciye Suna Oktay Tekin İlkokulu önünde düzenlendi.
 
‘Yayalara öncelik duruşu, Hayata saygı duruşu’ etkinliğine İskenderun Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve Şube Müdürleri, İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, İskenderun KYK Muhyiddin İbn-i Arabi Yurt Müdürü Mehmet Ali Yılmaz, okul müdürü, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
 
Ellerinde broşür ve bayraklarla Kaymakam Demiryürek ve beraberindekiler yaya geçidinden karşı şeride geçtiler.
 
İçişleri Bakanlığının ‘Trafikte Her Yıl Daha İyiye’ mottosuyla ‘Yayalara Öncelik Duruşu Hayata Saygı Duruşu’ etkinliğini tüm Türkiye’de olduğu gibi İskenderun’da gerçekleştirdiklerini belirten İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Yaya geçitleri bizim kırmızı çizgimizdir. Yaya geçidinde öncelik yayanındır. Sürücülerimiz bu konu da daha duyarlı olsunlar” ifadelerine yer verdi.
 
Etkinlikte öğrencilere broşür ve Türk bayrakları dağıtıldı akabinde Kaymakam Demiryürek, öğrencilerle birlikte yaya geçidini kırmızıya boyadı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar