Skip Navigation Links

ÇOCUĞUM NEDEN OLMUYOR?

Op. Dr. Ozan Turgut, uzun süre doğal yollarla bebek sahibi olamayan çiftlere uyguladıkları tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

ÇOCUĞUM NEDEN OLMUYOR?

Sağlık   A+a-

 İskenderun Palmiye Hastanesi Tüp Bebek, İnfertilite, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ozan Turgut, uzun süre doğal yollarla bebek sahibi olamayan çiftlere uyguladıkları tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.
 
Öncelikle, çocuk sahibi olamayan çiftlerin neden çocuk sahibi olamadığını belirledikten sonra uygun tedaviye başladıklarını ifade eden Op. Dr. Ozan Turgut, “Çocuk olmamasındaki sebepler; erkek kaynaklı ve kadın kaynaklı sebeplerdir. Erkek kaynaklı sebepler; sperm miktarının düşük olması, sperm olmaması şeklinde göstermektedir. Kadın kaynaklı sebepler ise yumurta rezervinin olmaması, yumurta olmaması veya tüplerin kapalı olması olarak karşımıza çıkıyor. Sebebe yönelik tedavi uygulayarak, başarı oranları arttırabilmekteyiz” açıklamasında bulundu.
 
Tüp bebek tedavisi kimlere uygulanıyor?
 
Tüp bebek tedavisi hakkında bilgi veren Op. Dr. Ozan Turgut, “Tüp bebek tedavisi; erkekten alınan spermlerin ve kadın üreme hücreleri olan yumurtaların, hafif genel anestezi altında toplanarak, vücut dışında laboratuvar ortamında, uzman embriyolog tarafından bir araya getirilerek, döllenmenin sağlanmasında rol oynayan bir tedavi şeklidir. Önerilen yaş aralığı 40 yaş altı olmakla beraber; merkezimizde embriyoloğumuz tarafından yapılan genetik tarama yöntemi ile ileri yaştaki kadınlarda embriyo rahmine transfer edilemeden önce genetik tarama ile sağlıklı embriyo tespit edilir. Bu sayede, yaşın ilerlemesinin getirdiği olumsuzlukların önüne geçilir. Bununla birlikte; tüpleri tıkalı olan veya enfeksiyon, dış gebelik gibi nedenlerle tüpleri alınmış olan hastalarda, karın cerrahisi, çikolata kisti, polikistik over sendromu gibi kadın hastalıkları sebebiyle tüpler ve yumurtalıklar arası ilişkinin bozulduğu hastalarda, yumurta sayısı ve kalitesinin azaldığı ileri yaştaki anne adaylarında, sperm hareketliliğinin az olması veya şekli bozuk sperm hücrelerinin varlığında, gebelik kayıplarının varlığında, açıklanamayan kısırlık durumunda, inmemiş testis olan baba adaylarında, genetik problemlerin varlığında, tüp bebek tedavisi etkin bir yöntem olarak uygulanmaktadır. Her hastanın hayaline kavuşmuş ve merkezimizden memnun ayrılmış olmasını sağlamak, önceliğimizdir” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet