Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB İTFAİYESİNDEN 48 SAATTE 3 YANGINA ANINDA MÜDAHALE

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 48 saat içinde meydana gelen 3 farklı yangına anında müdahale bulundu.

HBB İTFAİYESİNDEN 48 SAATTE 3 YANGINA ANINDA MÜDAHALE

Gündem   A+a-

 Reyhanlı, Arsuz ve Antakya ilçelerinde çıkan yangınlara ivedilikle müdahale eden HBB itfayesi, üç yangını da kısa sürede kontrol altına aldı.
SAMANLIKTA YANGIN ÇIKTI
İlk yangın Reyhanlı’nın Terzihöyük Mahallesi’nde, 12 Eylül günü saat 12.00 sularında meydana geldi. Mahalledeki bir samanlıkta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden ekipler yangını yoğun bir çalışmanın ardından kontrol altına alarak söndürdü.
YANGIN ORMANLIK ALANA SIÇRADI
Arsuz Aşıklar Tepesi mevkiinde 13 Eylül gecesi 02.30 civarında çöplük alanında çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine HBB itfaiyesi olay yerine sevk edildi.
Çok sayıda itfaiye ve arazöz yangın söndürme ekibiyle müdahale edilen yangın, yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı.
ANTAKYA ORGANİZE SANAYİ SİTESİNDE FABRİKA YANGINI
Bir diğer yangın Antakya Organize Sanayi Sitesi’nde yine 13 Eylül gecesi saat 03.50’de çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. İtfaiye ekiplerinin rüzgârında etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına alma mücadelesi yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.
Üç yangına 50 personel ve 15 itfaiye aracı ile müdahalede bulunan HBB İtfaiyesi yangınlara hızlı müdahalesi ile takdir topladı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Özer Gövce, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.
GÖVE: HATAY İTFAİYESİ EN BAŞARILI TEŞKİLATLARDAN BİR TANESİDİR
Yangınlara müdahale süresine göre Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin ülke genelinde ilk sıralarda yer aldığını belirten Gövce, “Yangınların çıkış yerleri ve sürelerine, yangına ilk müdahale süresine baktığımızda Hatay itfaiyesi, ülke genelindeki en başarılı teşkilatlardan bir tanesi konumundadır. Bu durum İtfaiye ekiplerimizin fedakârca ve öz verili çalışma ruhunun yangınlarla mücadelede, ülkemizin yeşil alanlarını, vatandaşlarımızın malını canını koruma anlayışının bir ürünüdür. Daire başkanlığımız tecrübesiyle, tam donanımlı ve profesyonel ekipleriyle dün olduğu gibi bugün de ilimizin ve ülkemizin yeşil alanlarını, vatandaşlarımızın canını ve malını korumaya devam edecektir" dedi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş