Skip Navigation Links

Zeyni Toprak’ın 'Hayallere Giden Yol' sergisi sanatseverleri bekliyor!

Belediye Başkanı Tosyalı,sanatın her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade ederek Sanatçı Toprak’ı sergisinden dolayı kutladı.

Zeyni Toprak’ın 'Hayallere Giden Yol' sergisi sanatseverleri bekliyor!

Kültür Sanat   A+a-

 Doğma-büyüme İskenderunlu olan ve İskenderun'un yetiştirdiği resim sanatçılarından Zeyni Toprak’ın eserlerinden oluşan resim sergisi, İskenderun Belediyesi Sanat Galerisinde Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Halk Eğitim Merkezi (HEM )Müdürü Bekir Durur, İskenderun Belediyesi Kültür Müdürü Ali Çift ve davetlilerin katılımıyla açıldı.
 
İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı ve İskenderun HEM Müdürü Bekir Durur ve davetliler sergi açılışından sonra sergiyi gezerek eserler hakkında Sanatçı Toprak’dan bilgi aldı.
 
Belediye Başkanı Tosyalı, sanat ve sanatçının önemine dikkat çeken konuşmasında sanatın her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade ederek Sanatçı Toprak’ı sergisinden dolayı kutladı.
 
Dördüncü resim sergisinin açılışında konuşan sanatçı Zeyni Toprak, 4. Sergisi 'Hayallere Giden Yol'un açılışında sanatçı gördüğünün ötesinde geniş bir çerçeveden dünyaya bakması gerektiğini şu ifadelerle dile getirdi:
 
 
“Dünyayı yorumlayışım, hiçbir zaman baktığım nesne veya varlığın fiziksel görüntü ve özellikleriyle olmadı. Arayışım hep gözle görünenin derinliklerine ulaşabilmek içindi. Hani o; en saf ve gerçek haliyle kendini saklı tutmak isteyen öze ulaşabilme çabası diyebilirim. Başka bir deyişle benim resimlerim 'ruhun özünü resmedebilme' gayretidir.  'Hayallerime Giden Yol'; bedenin büyülü mevsimlere, dünyaya ve sunduğu tüm ilhamlara ait olduğu ve ruhun özgürce ışığa doğru yol aldığı bir serüvendir. Umarım bana eşlik ederken bu yolculuk sizler için de ilham verici, özgürleştirici, ışık dolu bir keşif ve dışavurum olur."
 
İskenderun Belediyesi bünyesinde el sanatları maharetlerini belediyenin stantlarında alıcısıyla buluşturan kadınlar da serginin açılışında hazır bulundu.
 
 
Sergi Cumaya kadar gezilebilecek
12 Eylül Pazartesi günü, saat 14.00’te İskenderun Belediyesi Sanat Galerisinde açılan sergi 17 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar gezilebilecek.
 
Sanatçı Zeyni Toprak Kimdir?
Geçmişte Mersin ve Midyat’ta da resim sergisi ile sanatseverlere ulaşan sanatçı Zeyni Toprak, Mersin Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Tasarım bölümü mezunu. İki yıl okuduktan sonra heykel eğitimini yarıda bırakan Toprak, 1 yıl tezsiz yüksek lisans yaptı. İki Jüri Özel Ödülü olan sanatçının özel okul ve Halk Eğitim Merkezi’nde öğretmenlik deneyimi oldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet