Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kentlerin kültürel bir ahengi ve rengi var!

Akıllı şehir ve Yangın Uzmanı Necmi Özdemir: Kentlerin kültürel bir ahengi ve rengi var!

Kentlerin kültürel bir ahengi ve rengi var!

Medya   A+a-

 İskenderun Gazeteciler Cemiyetini (İGC) ziyaret eden Akıllı Şehir ve Yangın Uzmanı Necmi Özdemir, kentlerin kendine özgü yapıları ve ahenkleri olduğunu belirterek enerjiden, iklim değişikliğine, iklim değişikliğinden tıbbı Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere aromatik bitkilere uzanan güncel konularla ilgili gazetecilerle sohbet etti.
İGC Başkanı Diyap Atar ve Yönetim Kurulu üyeleri ve gazeteciler ile sohbet eden Akıllı şehir ve Yangın Uzmanı Necmi Özdemir, İskenderunlu olması dolayısıyla Hatay ile ilgili proje çalışmalarına açık olduğu mesajı verdi.
Uzmanlık alanı olar Akıllı şehirler ile ilgili olarak “Her şehrin hikâyesi farklıdır. Dolayısıyla o kent içerisinde kentin kültürel yapısı vardır. O kültürel yapısını yansıtacak bir aydınlatma rengi ve ahengi olması lazım. Ve bu ahengi orada olan insanlar otomatik olarak algılayacak. İskenderun’da ya da farklı bir şehirde olduğunda o algıyı Afrika’ya gitse bile benzeri gördüğünde algılayacaklar. Kültürel bir ahenk olması gerekir” diyen Özdemir, Hatay Büyükşehir ve İstanbul başta olmak üzere akıllı şehir oluşumuna destek sunduğunu anlattı.
Gelecekte teknoloji mi enerji mi öncelikli olacak şeklinde bir tartışmanın yaşandığı bir sürecin yaşadığınıza dikkat çeken Akıllı şehir ve Yangın Uzmanı Necmi Özdemir, “Gelecekte teknoloji mi enerji mi daha öncelikli olacak? Konusuyla ilgili değerlendirmesi “Gelecekte dünyanın müthiş bir enerji ihtiyacı olacak” dedi ve önümüzdeki süreçte hidrojen - bio enerji önem kazanacak” dedi.
Necmi Özdemir KİMDİR;
Akıllı şehir ve Yangın Uzmanı Necmi Özdemir Hatay İskenderun’da doğdu. Elektrik Mühendisi olan Necmi Özdemir, Kocaeli Rektör Danışmanlığı-Rektör Baş Danışmanlığı-Karamürsel Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü gibi İdari görevlerde bulundu. Özdemir, TMMOB EMO Kocaeli Temsilciği görevinde bulundu. Özdemir, Döneminde Elektrik Mühendisi bulundurmayan işletmelerin Serbest Çalışan Elektrik Mühendislerinin müşavir olma projesini Türkiye de ilk uygulatan birimin fikir babası/uygulama başı oldu. Kocaeli Çukurovalılar Dernek Başkanlığı da yapmıştır. Yöresel etkinliklerin yanı sıra OTİZM konusunda ses getiren etkinlikler gerçekleştirdi.
Kocaeli'de Hatay'lı Üniversite Öğrencilerinin her türlü gereksinimlerine( staj-Barınma-Çalışma vb..) direk/endirek katkı koyma hedefli Watsapp grubu kurucusu olan Özdemir, işletmelere eleman düzeyinde yardımcı olan Akıllı şehir ve Yangın Uzmanı Necmi Özdemir, 55 bin sanal network"e sahip.
Eşi Trabzon Of’tan evlilik yapan Necmi Özdemir’in iki oğlunun birisi Bilgisayar Yüksek Mühendisi diğeri de Makine mühendisi olarak çalışma yaşamına katkı sunuyor.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar