Skip Navigation Links

Her Yeni Yatırım Mutlu Bir Türkiye Demek..

Bir yanda yatırım yapacak arazi bulamayan işadamları, diğer yanda arazileri ve projeleri hazır, keyfi uygulamalarla engellenen yatırımcılar.

Ekonomi   A+a-

 
Bir yanda yatırım yapacak arazi bulamayan işadamları, diğer yanda arazileri ve projeleri hazır, keyfi uygulamalarla engellenen yatırımcılar.. Milyonlarca insanın açlık sınırında olduğu, yüzbinlerce üniversite mezununun işsizlikten bunalıma sürüklendiği Türkiye’de, hangi sektörde olursa olsun, dini, dili, ırkı, mezhebi ve cibilliyeti ne olursa olsun, yatırımcının karşısında durmak; vicdansızlıktır, namussuzluktur, ahlaksızlıktır..
 
Her Yeni Yatırım Mutlu Bir Türkiye Demek..
 
İskenderun Körfezi’ndeki heyecan yaratan yatırım zenginliği tüm yerli ve yabancı yatırımcıların bölgeye ilgisini arttırdı.. Yatırım cenneti haline gelen İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin’i de içine alan bölgede sanayi yatırımlarının yapılabileceği arazi kalmaması, arsa üretimi konusunda seçilmiş ve atanmış yetkililerin yeterince çaba sarfetmemesi, yatırımcıları ve iş umudu taşıyan milyonları düşündürürken, Türkiye’deki işsizliğin tek çözümü olan onlarca yatırım askıda bekliyor..
Aynı zamanda yatırım yapacak arazisi olduğu halde, keyfi engellemelere takılan bir çok yatırımcı, seçilmiş yetkililerin ve işadamlarına şantaj yapan rant çevrelerinin insafına ve nasırlaşmış vicdanına bırakılmış durumda..
Sudan bahanelerle engellenen yatırımlar bir yana; işin rant tarafında bulunan, mesleklerinde itibar sorunu yaşayan bazı kişilerin adet haline getirdikleri keyfi tutumlar yatırımcıların Türkiye’nin değişik şehirlerine kaçmalarına neden oluyor..
8. Gün Gazetesi ve 8. Gün Haber www.8gunhaber.com un 17 Ekim ve 19 Ekim 2012 tarihlerinde yayınladığı “Maskeli Rant!!!” haberi büyük yankı bulurken, yatırımların keyfi uygulamalarla engellenme gayretine halktan büyük tepki geliyor..
Bölgedeki yatırımların keyfi uygulamalarla engellenmesine tepki gösteren vatandaşlar, işsizliğin bu kadar arttığı, üretimin azaldığı, ihracat rakamlarının düştüğü, ekonominin bu denli kötüye gittiği bir dönemde yatırımların engellenmesi onbinlerce üniversite mezunu işsizin günahını ve vebalini taşımak olarak görüyor ve keyfi uygulamalarında ısrarcı olan rant çevrelerinin engellenmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar..
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet