Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

ARSUZ’A ÇOK YAKIŞTI

120 yatak kapasitesine ulaşabiliyor;

 ARSUZ’A ÇOK YAKIŞTIWeb
TV

Arsuz   A+a-

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’in çabalarıyla, Arsuz’da çok önemli hizmetler yapılıyor. 75 yataklı Arsuz Yeni Devlet Hastanesi açılışa gün sayıyor. Yüzde 99’u tamamlanan ve ekim ayında açılması planlanan hastanenin fiziki alanlarını gezen Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Hambolat, AK Parti Arsuz İlçe Başkanı Bünyamin Nal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yıldırım, İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, Elektrik mühendisi Ethem Bıkmaz ve İnşaat Mühendisi Cem Selim Pehlivan’dan bilgi aldı.
Yüklenici firma Birtam İnşaat Taahhüt Tic. A.Ş.’nin kısa sürede tamamladığı devasa hastane projesinde sona gelindi.
Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar ve İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Hambolat’ın gururla incelediği hastanede, her hastalığın tedavisine ilişkin tüm üniteleri barındırıyor.
Acil durumlarda, pandemi ve olağanüstü dönemlerde 120 ve üzeri yatak kapasitesine ulaşan hastanede konfor öne çıkıyor.
Milletvekili Abdulkadir Özel, tek bir vatandaşın dahi yollarda hayatını kaybetmesine izin vermeden, uzun yıllardır eksikliği büyük oranda hissedilen ve halktan gelen ısrarlı talebe cevap vermek adına hastaneyi Arsuz’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
‘HASTANE İHALESİ 11 GÜN GECİKTİ DİYE EYLEM YAPANLARI HASTANEMİZE BEKLİYORUZ’
Milletvekili Özel, “Hastane çok güzel bir şifahane oldu. Allah muhtaç etmesin. Hastane yatırımlarımız sürüyor. Dörtyol’daki hastanemiz bitti. Samandağ, Belen, Hassa’daki hastanelerimiz bitmek üzere. İskenderun’da 1200 yataklı, deprem izolatörü olan bir bölge hastanesi kuruyoruz. Hastane ihalesi 11 gün gecikti diye eylem yapanlar, gelip şimdi görsünler. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Çok şükür, Allah’ın izniyle Ekim ayının sonuna doğru açmayı planlıyoruz. Ama hastanemizin etrafındaki fiziki koşullar yetersiz, Allah korusun, ambulans acil bir hastayı buraya taşırken, bu mevcut yoldan geçemez. Acil durumlarda zaman çok önemli. Hatay Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen görevi yapsın, bu yolu genişletip, rehabilite etsin. Ayrıca, HATSU da hastanenin kanal bağlantılarını bir an önce yapmalı. Hastaneyi açıyorsak, tüm fiziki yönleriyle çözüme kavuşturmamız gerekiyor” dedi.
Hastanenin toplam kapalı alanı 12 bin 349 metrekare, arsa alanı ise 20 bin 120 metrekare olarak konuşlandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
‘İHTİYAÇLARIN ÇOK ÖTESİNDE BİR HASTANE KONUMUNDA’
Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hampolat, “Devlet tüm unsurlarıyla milletinin hizmetindedir. Uzun yıllardır eksikliği hissedilen Arsuz Devlet Hastanesi, ihtiyaçların çok ötesinde bir sağlık tesisi olarak milletimizin hizmetinde olacak. Arsuz 50 yataklı Devlet Hastanesi kapasitesi 50 iken projelendirme aşamasıyla birlikte 75 yatak kapasiteli haline geldi. Acil durumlarda, pandemi ve olağanüstü dönemlerde 120 ve üzeri yatak kapasitesine ulaşıyoruz.
Hastanemizde hemodiyaliz ünitesi, hepatit B ve C bölümü, diş ünitesi, diyabet ve diyetisyen bölümü, 3 ameliyathane, 2 yoğun bakım ünitesi, SDL(sancı, doğum, lohusa) odaları, çocuk müşahede, kadın erkek müşahede odaları, resisutasyon, tüm bölümlerin olacağı poliklinikler, kadın polikliniği, çocuk polikliniği, gastroenteroloji bölümü, endoskopi ünitesi, ve hasta yatak odalarımız mevcuttur.
Minimum 200 araç kapasiteli otopark alanına sahibiz..
150 kişilik personel yemekhanesi, görüntüleme merkezi, bilgisayarlı tomografi, röntgen, mamografi, densitometri, ultrason, idare bölümler, toplantı odaları, mekanik ve elektrik daireleri ve bir çok bölümler yer alıyor. Arsuz Devlet Hastanesi’nin ilçeye kazandırılması için büyük emekleri bulunan Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’e teşekkür ediyoruz” dedi.
Kaymakam Gökpınar ise, hastanenin yapımında katkı sunan Milletvekili Özel ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
 ARSUZ’A ÇOK YAKIŞTI videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar