Skip Navigation Links

Hakkı Çolak, Mesleğe 8 Yaşında Başladı 48 Yıldır Severek Yapıyor

İşini Severken Hakkını Fazlasıyla Veren Profesör Hakkı Usta Meslekte 48’nci Yılında

Hakkı Çolak, Mesleğe 8 Yaşında Başladı 48 Yıldır Severek Yapıyor

İskenderun   A+a-

 İskenderun’da pompa, enjektör, turbo, mekanik bakım ve motor profesörü AS Pompa Sahibi Hakkı Çolak, babası namı diğer Konyalı Pompacı Süleyman Usta’nın yanında 8 yaşında işe başlıyor. Okul ve işi birarada yürüten Hakkı Usta, 48 yıldır işini severek yaparken, “Ya sevdiğin işi yapacaksın, ya da yaptığın işi seveceksin” diyerek de yaşam felsefesini özetliyor.
Entelektüel birikimiyle işini severken bir sanatçı gibi motora hayat veren Hakkı Usta, baba mesleğinin devamı için evlatları Süleyman ve Salim’le birlikte çalışıyor.
 
Hakkı Usta, bölgede ve hatta bir çok şehirde çözüm bulunamayan arızaları tespit ediyor ve çözüm üretiyor.
Hayat hikayesini şahsına has esprili üslubuyla anlatan Profesör Hakkı Usta, teknik donanım ve son teknoloji makineleriyle İskenderun Sanayi Sitesi Şehit Haydar Polis Merkezi karşısında hizmet veriyor.
Pompa, enjektör, turbo, mekanik bakım ve motor uzmanı Profesör olsa da, entellektüel birikimi, hayata bakışındaki güzellikleriyle müşterilerini kendine hayran bırakan ve her zaman sadece doğruyu söyleyip müşterisini yanıltmayan ender ustalardan birisi olan Hakkı Usta, bakın hayat hikayesini nasıl anlatıyor.
 
Profesör Hakkı Usta ve hikayesi
1972 yılında babam rahmetlik Süleyman usta namı diğer Konyalı pompacı Süleyman.
Konya’dan İskenderun’a Soğukoluk’ta rahat hovardalık yapmak için işyerini ve evini İskenderun’a taşır.
4 erkek kardeşin en büyüğü olan bendeniz Hakkı Çolak babamın atölyesinde 8 yaşında ilk mesleğe çırak olarak başladım eskiden okullar yarım gün olduğu için günün yarısı okulda diğer yarısı iş yerinde olurdum. 24 yaşında evlendim 2 oğlum dünyaya geldi Süleyman ve Salim 1994 yılında babamdan ayrı İstanbul da kendi atölyemi açtım.
Uzun yıllar İstanbul’da iş yeri çalıştırdım. Şimdiki eşim Dilek hanımı İstanbul’da yaşamaya razı edemediğim için ve kendisi de devlet memuru olduğundan mecburen, İskenderun’a iş yerimi 2011 yılında taşımak zorunda kaldım.
Oğullarım Süleyman ve Salim ile birlikte AS POMPA DİZEL MERKEZİ adı altında İskenderun’da sanayi sitesinde dizel araçların pompa, enjektör, turbo ve motor, mekanik bakım onarım işini yapıyorum.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet