Skip Navigation Links

BU MİLLET DESTAN YAZDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Hatay’ın İskenderun ilçesinde etkinlikler gerçekleştirildi.

BU MİLLET DESTAN YAZDI

Gündem   A+a-

Protokol üyeleri ve vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla, mehteran ekibinin eşliğinde ‘Şehitler ölmez, Vatan bölünmez’ sloganlarıyla sahilde yürüdü.
Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen etkinliklerde ünlü sanatçı Şükriye Tutkun ve Ahmet Şafak, onbinlerce hemşerimize unutulmaz bir konser verdi.
 
İskenderun’da düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi Yürüyüşü’ kapsamında Vali Yardımcısı ve İskenderun Kaymakam Vekili Erhan Günay, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti ilçe başkanı Av. Abdulkerim Güven, MHP ilçe başkanı Turan Bozkurt, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, akademisyenler, STK’lar, iş insanları, vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla Atatürk Anıt Alanı’nda bir araya geldi.
 
Anıt Alanı’nda toplanan vatandaşlar sahil kordonunda yürüyerek, tekbirler getirerek, ‘Şehitler ölmez, Vatan bölünmez’ sloganlarıyla birlikte ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüdü. Uzun bir yürüyüş korteji oluşturan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla tekrar Anıt Alanı’na gelerek buradaki programa katıldı.
 
Anıt Alanı’nda toplanan vatandaşlar ile protokol üyeleri önce şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını hep bir ağızdan okudu. İlçe Müftülüğü tarafından selaların okunduğu etkinlikte, şehitler için dualar edildi.
 
“Vatanımız sahipsiz değil, milletimiz hainlere en güzel cevabı 15 Temmuz gecesinde vermiştir” diyen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Bu bayrak uğruna, bu vatan uğruna nice şehitler verildi. Yüce rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü tehlikelerden korusun. Bizlere düşen en büyük görev birlik ve beraberliğimizi korumaktır” diye konuştu.
 
Başkan Tosyalı, “Bu hain girişimi ve arkasındaki her türlü oluşumu lanetliyoruz. Milletimizin ortaya koyduğu bu birliktelik ruhunun daha da güçlü bir şekilde devam edeceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. 15 Temmuz milletimizin birliğini ve beraberliğinin ne kadar sağlam olduğunu bir kez daha dosta düşmana göstermiştir. Bu vesileyle, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum” dedi.
 
TÜRK KIZILAYI’NDAN KAVURMA VE AYRAN İKRAMI
Hatay Vali Yardımcısı ve İskenderun Kaymakam Vekili Erhan Günay ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri ile birlikte “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” münasebetiyle Atatürk Anıt Alanı’nda tertip edilen etkinlere katılarak, Türk Kızılayı İskenderun Şubesi tarafından halka ikram edilmek üzere hazırlanan kavurma ve ayranları bizzat kendi elleriyle vatandaşlara ikram etti.
 
‘BU AZİZ MİLLETİMİZE NE KADAR HİZMET ETSEK AZDIR’
İskenderun Belediyesİ tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Atatürk Anıt Alanında düzenlenen etkinliklerde ünlü sanatçılar Şükriye Tutkun ve Ahmet Şafak sahne aldı. Bir birinden güzel eserler seslendiren Tutkun ve Şafak’ın konserine İskenderunlular yoğun ilgi gösterdi.
İskenderun Belediyesi de gecenin ilerleyen saatlerinde dondurma ve çorba ikramında bulunarak, yanlarında oldu. Başkan Tosyalı, “Bu aziz milletimize ne kadar hizmet etsek azdır” dedi.
 
Programın ardından, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında millete birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, saat 00.13 itibarıyla İskenderun genelindeki tüm camilerden aynı anda yeniden yükseldi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet