Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“SADECE ASGARİ ÜCRETE DEĞİL ÖZELDEKİ TÜM ÇALIŞANLARA DA ZAM YAPILMALIDIR”

Yunus Değirmenci, sadece asgari ücretlilerin değil, kamu veya özel sektör tüm çalışanların ücretlerine zam yapılması gerektiğini açıkladı.

“SADECE ASGARİ ÜCRETE DEĞİL ÖZELDEKİ TÜM ÇALIŞANLARA DA ZAM YAPILMALIDIR”

Ekonomi   A+a-

 Hak-İş Konderasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, sadece asgari ücretlilerin değil, kamu veya özel sektör tüm çalışanların ücretlerine zam yapılması gerektiğini açıkladı.
Ek zam gündemiyle Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yarın (Çarşamba) toplanacağının açıklanmasının ardından Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’den dikkat çekici bir açıklama geldi.
“Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrete ek zam yapılacağı yönündeki açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz” diyen Değirmenci, “Hayat pahalılığı konusunda sadece asgari ücretliler değil aynı zamanda toplu iş sözleşmeli veya sözleşmesiz tüm çalışanlar enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda zor günlerden geçiyorlar. Bu nedenle başta metal emekçileri olmak üzere tüm çalışanlara, işverenlerin de aynı hassasiyeti göstererek, ek zam yapmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Değirmenci açıklamasını şöyle sürdü:
“Sadece asgari ücretlilere yapılacak olan bir zammın, asgari ücretliler ile kalifiyeli ve deneyimli çalışanlar arasındaki ücret makasını daraltması, büyük bir soruna neden olacağı için asgari ücrete gelecek zam oranı miktarı kadar diğer tüm çalışanlara da zam yapılmalıdır. Sadece asgari ücretli çalışanlara yapılacak bir zam, çalışma hayatındaki tüm dengeleri alt üst edecektir. Bu nedenle işverenler bu çağrımıza kulak vermeli ve ek zam ve iyileştirme konusunda gerekli adımları gecikmeden atmalıdır. Ayrıca asgari ücrete yapılacak zam oranın üzerinde bir iyileştirme de yine, özel sektör veya kamu çalışanı olup olmadığına bakılmaksızın tüm çalışanlara uygulanmalıdır. İşverenler sesimizi duyana kadar üyelerimiz adına emekçilerin taleplerini haykırmaya devam edeceğiz”
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş