Skip Navigation Links

TÜRKMEN ŞENLİĞİ’NE YOĞUN İLGİ

Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen, Aşkarbeyli’de birincisi düzenlenen ‘Türkmen Şenliği’ yoğun ilgi gördü.

TÜRKMEN ŞENLİĞİ’NE YOĞUN İLGİ

Gündem   A+a-

  İskenderun Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen, Aşkarbeyli’de birincisi düzenlenen ‘Türkmen Şenliği’ yoğun ilgi gördü.
Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel hale getirilmesi planlanan ‘Türkmen Şenliği’nin ilkine, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, AK Parti ilçe başkanı Av. Abdulkerim Güven, MHP ilçe başkanı Turan Bozkurt, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Özçelik İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör, İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu da katıldı.
 
Aşkarbeyli Mahallesi bağlama noktasında gerçekleştirilen birinci Türkmen Şenliği’nde İskenderun Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Diler, Başkan Yardımcısı Yusuf Kurtar ve yönetiminin yanı sıra, İskenderun ve bölgesinden kalabalık davetli topluluğu hazır bulundu. İskenderun Halk Eğitim Merkezi Mehteran takımı marşlarıyla coşulan şenlikte, İskenderun Çağlayan Geleneksel Okçuluk sporcuları ok atışı gösterisi sundu.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğünce Antalya’da dördüncüsü düzenlenen İller Arası Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvası Türkiye Finalinde, İskenderun Gençlik Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel’in antrenörlüğünde Türkiye sıralamasında takım olarak kızlar da 3, erkekler de ise 5’incilik kazanan, Hatay’ı 2 kupa ve 1 madalya alan sporcular kupalarını protokol takdim etti.
 
Katılanlara yöreye ait nefis tavuklu pilav, sac börekleri ikram edilen şenlikte ayrıca Kardeşler Saz Ekibi Zafer Öte de müzik ziyafet çekti, çalınan oyun havaları ile de vatandaşlar gönüllerince eğlendi. İskenderun Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Diler, Başkan Yardımcısı Yusuf Kurtar ve yönetimi halay başına geçerek, düzenledikleri Birinci Türkmen Şenliği’nin gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet