Skip Navigation Links

Basın Açıklaması!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nden Basın Açıklaması

Basın Açıklaması!

Eğitim   A+a-

 Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve bu yıl Üniversitemiz ev sahipliğinde 19 uncusu gerçekleştirilen “Türkiye Üniversiteler arası Halk Dansları ve Türk Halk Müziği Solo Ses Yarışması” ile ilgili sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlara istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Üniversiteler arası spor organizasyonları Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından farklı Üniversitelerin ev sahipliklerinde düzenlenmektedir. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından faaliyet takvimi belirlenirken ulusal nitelikteki büyük organizasyonlar, Üniversitelerin akademik takvimleri de göz önünde bulundurularak aylar öncesinden ilan edilmekte ve Üniversitelerin katılım noktasında başvuruları alınmaktadır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı faaliyet takviminde yer alan “Türkiye Üniversiteler arası Halk Dansları ve Türk Halk Müziği Solo Ses Yarışması” na Üniversitemizin ev sahipliği yapması da yaklaşık 6 (altı) ay önce Federasyon tarafından kararlaştırılmış ve 2022 yılı Şubat ayı itibariyle de ilan edilerek başvurular alınmıştır. Yarışma takvimi belirlenirken; diğer illerde yapılan organizasyonların tarihleri, Üniversitelerin akademik takvimleri ile bu yıl Ramazan Bayramının denk geldiği tarih aralığı göz önünde bulundurulmuş ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organizasyon tarihi 2022 yılı Şubat ayında 08-13 Mayıs 2022 olarak belirlenmiştir.
Yarışmanın programı ve fikstürü gereği birinci gün (08/05/2022) eleme grupları prova ve teknik toplantıları, ikinci gün (09/05/2022) stilize dal elemeleri, üçüncü gün (10/05/2022) artistik dal elemeleri yapılmaktadır. Bir önceki yılın süper lig ekipleri doğrudan finalist takım olmaları nedeniyle yarışmalara dördüncü gün katılmaktadır. Böylelikle hem eleme grubuna katılan Üniversiteler hem de bir önceki yılın süper lig ekipleri yarışmanın 4. günü yarışma şehrinde hazır olmaktadır. Bu nedenle bu organizasyonların kortej yürüyüşü ve seremonisi tüm ekiplerin hazır olduğu yarışmanın dördüncü günü (11/05/2022) yapılabilmektedir.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen organizasyonların kortej yürüyüşü ve açılış seremonisi şehir merkezlerinde, o şehrin dokusuna ve kültürüne uygun bir tema kapsamında yerine getirilmektedir. Ayrıca organizasyonun niteliği itibariyle seremoni sonunda kültürümüze uygun bir şekilde tüm katılımcı Üniversiteler (yerel kıyafetleri ile) ve yerel halk ile birlikte sembolik olarak halay çekilmektedir. Böylelikle hem ülkemizin farklı kültürleri ile şehrin tanışması sağlanmakta hem de birlik ve beraberlik vurgusu yapılmaktadır. Örneğin önceki yıllarda yapılan yarışmalarda; Sivas’ta şehir meydanında “Cumhuriyet Halayı”, Diyarbakır’da şehir meydanında “Barış Halayı”, Çorum’da şehir meydanında “Kardeşlik Halayı”, Antalya’da ise expo alanında “Expo Halayı” çekilmiştir. Bu yıl Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu yarışmada ise tema olarak “Medeniyet ve Kardeşlik” vurgusu ön plana çıkartılmış, 11 Mayıs 2022 tarihinde şehir merkezinde gerçekleştirdiğimiz kortej ve seremonide düzenlenen halaya ise “Kardeşlik ve Medeniyet Halayı” ismi verilerek İlimizde ve Ülkemizdeki kardeşlik ve medeniyet duygularının ön plana çıkarılmasına katkı sağlanmak istenmiştir.
11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı ilçemizde meydana gelen hain saldırının yıl dönümü ile düzenlenen “Medeniyet ve Kardeşlik Halayı”nın fark edilmeden aynı tarihe denk gelmesinin bu menfur olayla ilişkilendirilmiş olması bizi derinden üzmüştür. Bilinmelidir ki; bu hain saldırı olduğu andan itibaren Üniversitemiz en hassas bir şekilde tavrını ortaya koymuştur. Devletimizin ve Milletimizin duyarlığı bizim duyarlılığımız olup, tüm vatandaşlarımızın acılarına ortak olduğumuzu, hassasiyetlerini paylaştığımızı, yanlış anlaşılmaya yol açmış olmamız nedeniyle en derin üzüntülerimizi kamuoyuna saygı ile duyurur,
Bu vesileyle bir kez daha Şehitlerimize Allahtan rahmet, Gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür dileriz.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet