Skip Navigation Links

Organ Bağışı Konferansı

İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 3-9 Kasım tarihleri arası Organ Nakli Haftası dolayısıyla düzenlenen organ bağışı ve organ nakli konul

Gündem   A+a-

 
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek organ bağışı ve organ nakli konulu konferansa konuk olarak katıldı
 
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 3-9 Kasım tarihleri arası Organ Nakli Haftası dolayısıyla düzenlenen organ bağışı ve organ nakli konulu konferansa konuk olarak katıldı.
Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Koordinatörler Bilim Kurulu üyesi Dr.Ahmet Çakıroğlu’nun konuşmacı olduğu konferans, İskenderun Devlet Hastanesi (yeni bina) Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Başhekim Yardımcıları Dr.Mete Burakçin, Dr.İbrahim Güler, İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Yusuf Saydam ve hastane çalışanlarının katıldığı konferansta konuşan Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Koordinatörler Bilim Kurulu üyesi Dr.Ahmet Çakıroğlu, ‘Organ Bağışı, Organ Nakli, Donür Bakımı, Beyin Ölümü’ konularına değindi.
Yaptığı konuşmasında, devletin sağlık politikasının öncelikle hastalıkları önleyici tedbirlerin uygulanması, zorunluluk halinde tedavi edici aşama olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Amerika’da, lokantalarda tuzun yasaklanmasıyla, hipertansiyon tedavisinde kullanılan ilaçların gereksizliği nedeniyle bir yılda 25 milyar dolar tasarruf sağlandığına dikkat çekti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek konuşmasında, konferansa katılan konuşmacıya soru yöneltti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek sorusunda, “Sanırım en fazla organ naklini böbrek nakli oluşturuyor. Böbrek naklinden dolayı ne kadar hasta beklemektedir? Diyaliz ve böbrek naklinin maliyet tablosunun yıllara göre karşılaştırmasıyla ilgili bilgi verir misiniz?” dedi.
Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Koordinatörler Bilim Kurulu Üyesi Dr.Ahmet Çakıroğlu, resmi kayıtlara göre böbrek nakli bekleyen hasta sayısının 55 bin, böbrek nakli listesinde bekleyen kişi sayısının 19.634 kişi, karaciğer nakli bekleyen 1800, kalp nakli için ise 626 kişinin beklediğini belirterek, “Ortalama bir hasta diyaliz için bir yıl içinde 30 bin lira harcarken, organ naklinde ilk yıl 26 bin, ikinci yıl tedavi harcaması 13 bin, üçüncü yıl çeyrek rakama düşüyor” dedi.
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet