Skip Navigation Links

Neden Kitaplar Eksik Gönderildi?

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 9. Sınıf öğrencilerin dağıtılmayan kitaplarının neden dağıtılm

Dünya   A+a-

 
Neden Kitaplar Eksik Gönderildi?
 
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 9. Sınıf öğrencilerin dağıtılmayan kitaplarının neden dağıtılmadığını sordu.
5-6 yıldan bu yana kitapların devlet tarafından sorunsuz bir şekilde dağıtıldığını söyleyen Akça, bu yıl ki 9. Sınıf öğrencilerinin kitaplarının daha dağılmamasının üzerine yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi; “Bilindiği üzere 5-6 yıldan bu yana İlköğretim ve Liselerimizde öğrencilerimizin eğitim göreceği kitaplar devlet tarafından dağıtılmaktadır. Her yıl dağıtımlarda küçük aksamalarda olsa, kısa bir süre içerisinde eksiklikler ve fazlalıklar ile ilgili koordinasyon sağlanmakta ve çözüm üretilerek öğrencilerimizin eğitim öğretime başladığı hafta ya da bir sonraki hafta içerisinde kitaplarına kavuşmaktaydılar.
Ancak 2012 -2013 Öğretim yılında İskenderun İlçemizde bir ilk yaşanmaktadır. Okulların eğitim ve öğretime başladığının 7. haftasına girilmesine rağmen İskenderun Lisemizde 9. sınıf öğrencilerinin kitapları hala dağıtılmamıştır. İskenderun Lisemize bu yıl 1300 - 1400 civarında öğrencinin kaydı yapılmıştır. Ancak şu ana kadar bu öğrencilerimize kitapları dağıtılmamıştır.
Buradan Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne seslenmek istiyorum;
1- 7 Hafta geçmesine rağmen İskenderun Lisesindeki 1400 öğrenciye kitaplar neden dağıtılmamıştır?
2- Eğer kitaplar eksik gönderilmiş ise bunun Ankara'dan gelmesi için 7 haftalık süre yeterli değil midir?
3- Kitaplar şu ana kadar gelmediğine göre kitapların gelmesi için öğrencilerimizin ne kadar beklemesi gerekmektedir?
4- Kitapların gelmesi için eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının sonlanması mı beklenmektedir?
5- Eğitimde kalitenin arttırılmasından bahseden İl Müdürümüz Sayın Osman ŞİMŞEK bu durum karşısında ne yapmaktadır? Yoksa olaydan haberi yok mudur?”
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet