Skip Navigation Links

İskenderunda Gergin Saatler

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde İskenderunda düzenlenmek istenen etkinlikler sırasında yaşanan arbedede toplamda 7 kişi gözaltına alındı.

Gündem   A+a-


 
İskenderun’da Gergin Saatler
 
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde İskenderun’da düzenlenmek istenen etkinlikler sırasında yaşanan arbedede toplamda 7 kişi gözaltına alındı.
Sabah Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenin ardından saat 14.00 sıralarında CHP Milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu, Hasan Akgöl, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve bir grup partili Atatürk Anıtı’na çelenk koymak istedi. Ancak emniyet tarafından alınan sıkı önlemler dolayısıyla grubun çelenk koymasına müsaade edilmedi. Çevik Kuvvet ekipleri yaklaşık 200 metre mesafede kalkanlarıyla barikat kurarak geçişi önlemeye çalıştılar. Bu arada Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile CHP Milletvekili Ediboğlu telefon görüşmesi yaptı. 15 dakika sonrada Vali Lekesiz’den gelen emirle milletvekilleri Atatürk Anıtına 5 metre geride çelenki bırakarak ayrıldılar. Bu arada yaşanan tartışma nedeniyle de 3 kişi gözaltına alındı. Kısa süre sonra 2’si serbest bırakılırken 1 kişi emniyete götürüldü.
Yürüyüşe İzin Çıkmadı
Türkiye-Suriye Savaş Karşıtı Kardeşlik Platformu tarafından düzenlenmek istenen yürüyüşe izin verilmedi.
20 kadar Sivil Toplum Kurulu ve Siyasi Parti Temsilcileri tarafından oluşturulan platform Atatürk Caddesi’nde düzenlenmek istenen yürüyüşe izin verilmeyince Havuzlu Çarşı da toplanma kararı alındı. Saat 17.00 sıralarında yaklaşık 1000’e yakın kişi çeşitli sloganlarla yürüyüşe izin verilmeyişini protesto ettiler. Yapılan konuşmalarda da özellikle ABDve AKP’ye çatıldı.
Bir saat kadar sonra komite temsilcileri etkinliğin sona erdiğini açıkladılar. Ancak grup Atatürk Anıtına doğru yürüyüş yapmak isteyince devreye polisler girdi. Burada da Çevik Kuvvet ve polisler barikat kurarak grubun önünü kestiler. Gitmelerine izin verilmeyen gruba İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başer megafonla anons ederek dağılmalarını aksi takdirde gözaltına alınacaklarını söyledi. Grup bir süre daha bekledi. Ancak Hasan Dişibudak isimli bir genç sinir krizi geçirdi. Uzun süre sakinleştirilmeye çalışılan genç 112 acil sağlık ekibinin gelmesiyle önce olay yerinde tedavisi yapıldı, ardından hastaneye götürüldüler. Ancak şahsın sedyede dahi slogan attığı gözlendi.
Her şey sakinleşti denilirken küçük bir grup yine ısrarla sahile yürümek istedi. Bunun üzerine İskenderun Emniyet Müdürü Başer, bu şahısların gözaltına alınmasını emretti. Biri bayan kelepçelenerek gözaltına alındı.
Polisler uzun süre bölgede önlemlerini devam ettirirlerken, tüm grup dağıldıktan sonra normale dönüldü.
 
 
 

İskenderunda Gergin Saatler videosunu izlemek için tıklayın.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet