Skip Navigation Links

OTOBÜS BİLETLERİ %200 ARTTI

MEMLEKETE BAYRAMLAŞMAYA GİTMEK HAYAL OLDU

 OTOBÜS BİLETLERİ %200 ARTTIWeb
TV

Gündem   A+a-

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, akaryakıt zamları soncunda, 1 yılda %200 artan şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarıyla memlekete bayramlaşmaya gitmenin hayal olduğunu söyledi.
 
TBMM’de konuşan Güzelmansur “Akaryakıt zamlarından şehirlerarası otobüs biletleri de hâliyle nasibini aldı. TÜİK’in enflasyon sepetine göre bile 2021 Mart ile 2022 Mart arasında, son bir yılda şehirlerarası otobüs biletlerindeki fiyat artışı % 200. Hâl böyle olunca üniversite öğrencilerimiz ailelerini görmeye gidemiyor. Çocuklarını görmek isteyen aileler aralarında çocuğunu görmeyi sıraya bağladılar; bir seferinde anne, diğer seferinde baba gitmek zorunda kalıyor. Bir yıl önce Hatay'dan İstanbul'a giden bir otobüsün akaryakıt, köprüler, otoyollarla maliyeti 6 bin lira iken bugün 20 bin liraya çıkmış durumda. Hatay’dan İstanbul’a giden bir otobüsün maliyeti yüzde 350 artmış durumunda. Buna ne şehirlerarası sefer düzenleyen otobüs firmalarının ne de vatandaşın dayanacak gücü var.”
 
 
 
BAYRAMDA ÖĞRENCİLER YURTTA, OTOBÜSLER PARKTA OLACAK
 
Yaptığı araştırması neticesinde, bilet alamayan öğrencilerin bayramı yurtta, bileti satamayan otobüslerin ise parkta geçireceğini söyleyen Güzelmansur şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıllarda bayramdan bir ay önce otobüs firmalarının on günlük taşıma kapasitesi dolardı. Şimdi bayrama kalmış yirmi gün, ne arife günü için, ne de bayram günü için otobüsler kapasitelerini hâlâ doldurmuş değiller. Vatandaş otobüs biletini alamıyor, öğrenciler ailelerini göremeyecek, yurt odalarında bayramı kimsesizler gibi geçirecekler. Otobüs firmaları kan ağlıyor, iflasın eşiğine gelmişler. Milleti bu duruma getiren iktidara yazıklar olsun.”
 
 
 
AKARYAKITTA VERGİ İNDİRİLMELİ
 
Bu kara tablonun düzelmesi için çözüm önerilerini de sıralayan Güzelmansur “Şehirlerarası çalışan otobüslere akaryakıt tamamen vergisiz verilmeli. Veya ÖTV sıfırlanıp, KDV %8’e çekin. Ticari yatlara, jetlere verilen ÖTV’siz akaryakıt yolcu otobüslerine, çiftçinin traktörüne, nakliyecinin kamyonuna da verilmeli. Otoyollar, köprüler, tüneller otobüsler için ücretsiz yapılmalı” dedi.
 OTOBÜS BİLETLERİ %200 ARTTI videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet