Skip Navigation Links

Demir Çelik Hissedarları Yeni Eylemlere Hazırlanıyor!

Demir Çelik fabrikası yüzde 11 hissedar olan Demir Çelik Çalışan ve Emekliler Derneği, dernek binasında bir toplantı yaptı.

Gündem   A+a-

 
 
Demir Çelik fabrikası yüzde 11 hissedar olan Demir Çelik Çalışan ve Emekliler Derneği, dernek binasında bir toplantı yaptı.
Toplantıda hisselerin yeniden borsaya girmesi ve ondan sonra tek, tek kişilerin eline geçmesi için bir eylem şekli tartışıldı.
Dernek başkanı Bayram Özarslan ve dernek yeni üyelerin katıldığı toplantıda hisse meselesinin yararlarına çözüm konusu tartışıldı. Öncelikle önümüzdeki günlerde bir toplantı, arkasından bu konuda üyelerin bilgilendirilmesi için uzmanlar tarafından bir geniş katılımlı panelin yapılarak, hissedarların harekete geçirilmesi hedeflenmektedir.
Dernek Başkanı Özarslan, üyelerimiz başta olmak üzere tüm hissedarların haklarının alabilmesi için “ortak akla ve ortak harekete ihtiyacımız” var diyerek. “Biz onbinlerce Demir Çelik hissedarları hisselerimizin kendi namımıza geçmesi için hisselerimizin borsaya girmesi gerekir. Bu konuda bir mücadele yürütüyoruz. Bu mücadelede esas olarak kitlesel ve etkili eylemler yapmalıyız. Birlikte hareket eder ve toplumsal anlamda yankı yaratırsak bizim meselemiz daha hızlı ve doğru çözülür.
Diğer önemli nokta ise derneğe noter vekaletlerinin verilmesi yine bizim yararımıza, tek, tek noter ve avukat, haraç parası ödeyeceğimize, derneğimize vekalet verilirse bunlar çok, çok azalacaktır. Zaten yeni yasaya göre dernekler üyelerinden vekalet alırsa dava açabiliyorlar. Bir kişinin ödemesi gereken parayı neden on kişi ödemesin. Onun için hissedar olan arkadaşlar bizim açıklama ve çalışmalara kulak vermelerini istiyorum.
Yine biz bu hisse meselesinde avukatımızın hisselerimizi hiç para ödemeden sorunu çözüp, elimize verdikten sonra parasını ödeyeceğiz.
Herkes birey olarak hareket edeceğine, örgütlü ve ses getiren bir çalışmanın esas alınması vakıf yöneticilerini de etkileyecektir. Bunun için tekrar, tekrar arkadaşlarımıza çağrı yapıyorum. Biz bizim çıkarımız için çalışmıyoruz. Bütün arkadaşların ortak çıkarı için hareket ediyoruz. O zaman ortak hareket etmenin gereğine inan arkadaşlar birlikte bu hisselerimizi alıncaya kadar birlikte yürütelim.
Ayrıca neden Demir Çelik çalışan ve emeklilerin bir lokal binası olmasın. Bu hisselerden alınacak paramızla cüzü miktarda paralarla bir lokal binası alınır ve köşede, sahil kenarlarında banklarda uyumak zorunda kalan emekli arkadaşlarımız, sıcak bir çay, sıcak bir sohbet ortamına kavuşturabiliriz” dedi.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet