Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

*BARAJLAR UMUT OLDU *

Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman, hafta sonu Amik ovası çiftçileriyle biraraya gelerek çiftçilerin sorunlarını dinledi.

*BARAJLAR UMUT OLDU *

Gündem   A+a-

 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman, hafta sonu Amik ovası çiftçileriyle biraraya gelerek çiftçilerin sorunlarını dinledi.
 
Düzenli olarak Çiftçi buluşan Yayman buradaki konuşmasında AK Parti’nin üreten ve çalışan çiftçinin yanında olduğunu kaydetti.
 
Yayman küresel iklim değişikliğinin yarattığı Kuraklığa karşı barajları günlük olarak takip ettiklerini ve bu yıl barajların umut verdiğini söyledi..
 
*ÇİFTÇİNİN DERDİ BENİM DERDİMDİR *
Yayman, AK Parti’nin, çiftçinin derdiyle dertlendiğini kaydetti. Suyun petrolden değerli olduğunu ve suyun kıymetini bilmemiz gerektiğini ifade eden Yayman, çiftçilerden suyu küresel ısınmaya karşın verimli kullanmalarını istedi.
Küresel kuraklığa dikkat çeken Yayman, AK Parti’nin çiftçilerin yanında yer aldığını, Hatay’daki 3 barajın da dolu olduğunu ancak, yine de suları verimli ve dikkatli kullanmaları gerektiğini ifade etti.
 
Tahtaköprü barajının yükseltilmesinin çok stratejik bir karar olduğunu ve ova çiftçisinin son 3 yıldır yüzünü güldürdüğünü belirten Yayman suyun gelmesiyle tarla fiyatlarının üç katına çıktığını söyledi.
 
 
ZİRAAT ODASI ÖNCÜLÜK EDİYOR
Yüz yılların hayalini Ak Parti’nin gerçekleştirerek Amik Ovasına suyu getirdiğini kaydeden Yayman yaptığı açıklamada; “Hatay’a can veren Barajlarımız hızla doluyor. Küresel Kuraklığa karşı suyumuzu korumalıyız.
 
✅ Tahtaköprü 175 Milyon m3
✅ Büyük Karaçay 54 Milyon m3
✅ Yarseli Barajı 41 Milyon m3 suyumuz var.
 
Geçmiş yıllara göre kıyaslarsak bu yıl daha iyi bir noktadayız. Çiftçilerimizi daha çok üretmeye ve ekmeye davet ediyoruz.. Onların talebi başımızın üstündedir. Covid salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı çiftçiliğin önemini daha da artırdı.
 
Kırıkhan ziraat odası başkanı Mehmet Çelik yaptığı konuşmada “Biz Daima Çiftçilerimizin yanındayız, ovada su sorunu çözüldü teşekkür ederiz. fakat şimdi de girdi fiyatları çok yüksek. Çiftçi, Cumhurbaşkanımızı baba olarak görüyor ve çiftçiye daha fazla sahip çıkmasını bekliyor” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar