Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

ASKER UĞURLAMA İÇİN BAYRAK TÖRENİ

Hatay'ın Hassa İlçesinde asker uğurlama için Bayrak töreni düzenlendi.

 ASKER UĞURLAMA İÇİN BAYRAK TÖRENİ

Gündem   A+a-

 Küreci Kıranyurdu Mahallesi eşraflarından Balcı Ailesi asker uğurlama için anlamlı bir geleneği tekrar yaşattılar.
 
Kıranyurdu Bölgesine hakim Tepede Şanlı Türk Bayrağını dalgalandırdılar. Bozatlı Bölgesindeki Şıhın Kayasına, İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Türk Bayrağı diktiler.
 
Asker annesi ve yakınları ellerine kına çalarak, başlarına al bayrağı temsil eden kırmızı eşarp taktılar. Balcı ailesinin yöresel kıyafetli kadınları büyük kazanlarda pişirdikleri yöresel yemekleri misafirlere ikram ettiler.
 
Çanakkale gazilerinden Olan Gadir Hasan Balcı'ın kızı ,ilerleyen yaşına rağmen ,torununun asker uğurlamasına katılarak duygulu anlar yaşadı. Babasının askerlik anılarını anlattı.
 
Asker annesi Selma Demirci, oğlunu askere uğurlamaktan gurur duyduğunu ifade etti.
 
Hassa Belediyesi Mali İşler Müdürü Seydi Şıkoğlu, bu tür anlamlı faaliyetleri her zaman belediye olarak desteklediklerini ifade ederek, Afrin Zeytindalı Operasyonunda şehit olan dokuz şehidimiz adına dikilen Şehitler Anıtlar karşısına bu Şanlı bayrağımızı dalgalandırmanın gururunu yaşıyoruz. dedi.
 
Balcı Ailesinin büyüklerinden H.Mehmet Balcı 'da yaptığı açıklamada;
 
Bizler Çanakkale Gazisi torunları olarak atalarımızın gittiği yoldan yürümeye ant içtik. dedi. Vatan ve bayrak uğrunda ve İslam yolunda dededen toruna son nefesimize kadar yılmayacağız, çalışacağız dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş