Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 2022 YILI 4. MECLİS BİRLEŞİMİNİ YAPTI

KOMİSYON ÜYE SEÇİMLERİ YAPILDI

DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 2022 YILI 4. MECLİS BİRLEŞİMİNİ YAPTI

Dörtyol   A+a-

 Dörtyol Belediye Meclisi 2022 yılı 4. Meclis Birleşimini 01 Mart 2022 Cuma günü saat 15:00’da Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında gerçekleştirdi.
Meclis Üyeleri Mustafa Cengiz Can, Fatma Görgen Selimoğlu ve Hüseyin Tok’un mazeretleri nedeniyle izinli sayıldığı meclis birleşiminin açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin alınacak kararların ilçemize hayırlı olmasını temenni etti ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele Kahramanları ve tüm şehitlerimiz için meclis üyelerini saygı duruşuna ve İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçen meclis üçüncü madde olarak gündeme alınması istenilen konuları görüştü. İnsan Kaynakları Müdürlüğünün Sağlık Hizmetleri Müdürlüğüne ait yönetmeliğinin görüşülmesi oy birliğiyle gündemin 14. Maddesine eklendi.
Gündemin 4 maddesinde encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Cumhur İttifakı adına İsmail Başar; Cengiz İnan, Celal Türker ve Hüseyin Tanın’ı, Millet İttifakı Adına da Emre Arık; Metin Dağlıoğlu, Hamza Çankır ve Hüseyin Üz’ü önerdi. Yapılan gizli oylamada sonunda Cengiz İnan 13, Celal Türker 12 ve Hüseyin Tanın 17, Metin Dağlıoğlu 16, Hamza Çankır 17 ve Hüseyin Üz ise 11 oy aldı. Emre Arık’a ise encümen üyeliğine önerilmemiş olmasına rağmen bir oy çıktı. Yapılan sayıma itiraz edilmesi üzerine üç defa daha sayım yapılarak sonucun değişmediği belirtildi. MHP Meclis Üyesi Celal Türker meclis başkanlığına dilekçe vererek seçimin gizli oyla yapılmasına rağmen oyların sandığa atılmadığı gerekçesiyle seçimin yenilenmesini istedi. İtiraz meclis başkanlığı tarafından reddedildi ve Hamza Çankır aldığı 17 Hüseyin Tanın aldığı 17 ve Metin Dağlıoğlu aldığı 16 oyla 2022 – 2023 yılları arasındaki dönemde 1 yıl süreyle encümen üyeliklerine seçilmiş oldu.
Gündemin 5. Maddesinde Plan ve Bütçe Komisyon üye seçimini yaptı. Cumhur İttifakı adına İsmail Başar; Ahmet Alper Soylu, Osman Çil ve Hüseyin Tok’u, Millet İttifakı Adına da Emre Arık; Metin Dağlıoğlu ve Mevlüt Türkan’ı önerdi. Öneri yapılan açık oylamada mecliste olanların oy birliğiyle kabul edildi. Hakan Kozak ve Şehri Macit oylamaya katılmadı.
Meclis gündeminin 6. Maddesinde İmar komisyon üye seçimi yapıldı. Cumhur İttifakı adına İsmail Başar; Hasan Özel, Fatma Görgen Selimoğlu ve İsmail Başar’ı, Millet İttifakı Adına da Emre Arık; Zeki Dere ve Emre Arık’ı önerdi. Öneri açık oylamada oy çokluğu ile kabul edilirken Şehri Macit çekimser oy kullandı. Hakan Kozak oylamaya katılmadı.
Gündemin 7. Maddesinde Eğitim ve Kültür Komisyonu üye seçimi yapıldı. Cumhur İttifakı adına İsmail Başar; Hasan Özel ve İsminur Ercan’ı, Millet İttifakı Adına da Emre Arık; Fatih Gülen ve Mevlüt Türkan’ı önerdi. Öneri yapılan açık oylamada mecliste olanların oy birliğiyle kabul edildi. Hakan Kozak oylamaya katılmadı.
Gündeminin 8. Maddesinde 2021 yılı denetim komisyon raporu meclise okundu. CHP Meclis ve Denetleme Komisyonu Üyesi Fatih Gülen söz talep ederek tespit ettikleri yanlışları ve gereksiz gördüğü harcamaları sıraladı.
Faaliyet raporunun görüşülecek olması nedeniyle Belediye Başkanı Fadıl Keskin Meclis Başkanlık makamını Hüseyin Sarıkaya’ya devretti.
Gündemin 9. Maddesinde 2021 yılı faaliyet raporu meclis üyelerine okundu. CHP Gurubu adına Emre Arık söz alarak “Geçtiğimiz yıl da belirttiğimiz gibi hiçbir faaliyet olmadığından faaliyet raporunu reddedeceğiz” dedi. Yapılan oylamada 20 kabul oyuna karşılık, CHP Meclis Üyeleri Fatih Gülen, Emre Arık, Erkal Kara, Tuğba Eker Ölmez, Metin Dağlıoğlu, İyi Parti Meclis Üyesi Hüseyin Üz, Bağımsız Meclis Üyesi Yusuf Karapür ve Ak Parti Meclis Üyesi Ahmet Alper Soylu red oyu kullandı.
Gündemin 10. Maddesinde Özerli Mahallesi 607 ada 1 nolu parselin satışı, rayiç bedelin belli olmaması nedeniyle komisyon tarafından reddedildi. Meclis komisyon kararını oy birliğiyle kabul etti.
Gündemin 11. Maddesinde İçkili Yer Bölge tespiti komisyon çalışmaları doğrultusunda oy birliğiyle karara bağlandı.
Gündeminin 12. Maddesinde Sahil düzenlemesinde kullanılacak 3 milyon liralık kredi için Hatay Büyükşehir Belediyesinden görüş beklendiği için oy birliğiyle komisyona havale edildi.
Gündeminin 13. Maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonunun Asfalt alımı için kullanılacak kredi miktarının meclis tarafından belirlenmesi kararını oybirliğiyle kabul ettikten sonra meclis 8 milyon 150 bin liraya kadar asfalt alımı için İller Bankasından kredi Kullanılması için Belediye Başkanlığına oy çokluğu ile yetki verdi.
Meclis gündeminin 14. ve Son maddesinde ise İnsan Kaynakları Müdürlüğünün Sağlık Hizmetleri Müdürlüğüne ait komisyonca onaylanan yönetmeliğini oy birliğiyle karara bağladı.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin 09 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 15;00’da tekrar toplanmak üzere meclis birleşimini sonlandırdı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş