Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Milli Enerji Politikaları ve Yansımaları

Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkcı, (İSTE) Milli Enerji Politikaları ve Yansımaları başlıklı bir konferans verdi.

 Milli Enerji Politikaları ve Yansımaları

Gündem   A+a-

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Üyesi, 27. Dönem Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkcı, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Milli Enerji Politikaları ve Yansımaları başlıklı bir konferans verdi.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 28 Mart Pazartesi günü Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Üyesi, 27. Dönem Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkcı’yı ağırladı. Dr. Kaşıkçı’nın Milli Enerji Politikaları ve Yansımaları başlıklı konferansına İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE akademik ve idari personelleri, misafirler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende selamlama konuşmasını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı.
Selamlama konuşmasında İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, öncelikle etkinliğin düzenlenmesine vesile olan İSTE Akdeniz Enerji Kaynakları İnovatif Teknolojileri Öğrenci Topluluğu danışmanı ve etkinlik moderatörü Dr. Öğr. Üyesi Vahit Çalışır’a ve topluluk öğrencilerine teşekkür etti. Konuşmasında Rektör Depci, “Teknik bir üniversitenin olmazsa olmazlarını yapmaktan sorumluyuz. Bugün, burada enerji konusunu konuşacağız. İnsan enerjisini kullanmak da diğer tüm enerji kaynaklarını kullanmak gibi bilgi, beceri ve deneyim ister. Potansiyel enerjiyi en iyi biçimde kullanmak önceliklerimiz arasında. İSTE ’de gelecek elli yıla dönük alt yapı inşa edildi. Öğrencilerimizin nitelikli yetişmesi için enerjimizin büyük kısmını laboratuvar yatırımlarına harcıyoruz” dedi. Rektör Depci konuşmasını “İskenderun yalnız medeniyetlerin, kültürün değil aynı zamanda enerjinin, lojistiğin, aklın ve bilginin merkezi konumundadır. Sayın Milletvekilimiz, bu merkezde bulunan İSTE’ye hoş geldiniz. Dinleyiciler için verimli bir konferans olacağına inanıyorum” diyerek tamamladı.
Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladığı üniversitede bulunmaktan dolayı mutlu olduğu ifade ederek konuşmasına başlayan Dr. Kaşıkçı “Milli Enerji Hamlesi ile Türkiye’nin çok önemli bir noktaya geldiğini ve gelinen bu noktanın politik ve ekonomik olarak neler ifade ettiğini” anlattı. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için bağımsız enerji kaynaklarının şart olduğunun altını çizen Dr. Kaşıkçı petrol ve doğalgaz üretim ve tüketiminde dünyada ve Türkiye’de durumun nasıl olduğunu istatistiksel olarak açıkladı. Dr. Kaşıkçı gençlere “Mavi vatanı benimseyin, özümseyin, çalışmaların içinde yer alın. İstihdam açığını nitelikli yetişerek sizler kapatın. Konuyla ilgili hassasiyet oluşturmanızı rica ediyorum” tavsiyesinde bulundu.
Soru cevapla devam eden konferansın sonunda İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Üyesi, 27. Dönem Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkcı’ya plaket takdim etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş