Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

ADAY MEMURLARA UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ TANITILDI

İskenderun Teknik Üniversitesi ‘ne (İSTE) açıktan atanan aday memurların Aday Memur Temel Eğitimi ve Aday Memur Hazırlayıcı Eğitimi tamamlandı.

ADAY MEMURLARA UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ TANITILDI

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) farklı birimlerine açıktan atanan yedi aday memurun 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 55. maddesi gereğince yetiştirebilmeleri amacıyla; Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının organizasyonu ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Uzaktan Eğitim Kapısı (UEK) sistemi "https://uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr" üzerinden 14 Mart 2022 - 15 Nisan 2022 tarihleri arasında "Aday Memur Temel Eğitimi”, 02 Mayıs 2022 – 03 Haziran 2022 tarihleri arasında ise “Aday Memur Hazırlayıcı Eğitimi” verilecektir.
İSTE Personel Daire Başkanlığınca söz konusu eğitimlere katılacak aday memurların uzaktan eğitim sistemine kullanıcı tanımlama işlemlerinin tamamlanmıştır. Aday memur eğitim programı kılavuzu, aday memurlara tebliğ edilmiş olup 11 Mart 2022 Cuma günü saat 10.30'da Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Senato Toplantı Odasında yapılan toplantıda Uzaktan Eğitim Kapısı (UEK) sisteminin tanıtılması ve kullanımı ile ilgili toplantı yapılarak görülebilecek aksaklıkların giderilmesi ve tüm aday memur yetiştirilmesi süreci hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.
14 Mart 2022 Pazartesi tarihi itibari ile Aday Memur Temel Eğitimi ders programı kapsamında Aday Memur Temel Eğitimine başlanılmış olup eğitimler halen sorunsuz bir şekilde devam etmektedir.
İSTE Ailesine katılacak olan aday memurlara eğitim sürecinde bir mesaj yayımlayan; Rektör Prof. Dr. Tolga Depci "Adaylık sürecinden sonra görevlerine başlayacak siz kıymetli yeni mesai arkadaşlarımızın, üniversitemizin akademik ve idari tüm personeliyle aynı hedef etrafında kenetlenmesini sağlayarak, koordinasyonu artırarak, üniversite-öğrenci iş birliğini güçlendirerek üniversite ekosistemine yapacağınız katkıya inancım tamdır.
Bu eğitim döneminiz ile ilgili de kısıtlı ve sınırlı bir dönemde olsa da şunun altını çizmek istiyorum; İlim ve öğrenme yolculuğu sadece bir dönem ile sınırlı olmayan, son nefesimize kadar süren uzun bir yolculuktur. Modern dünyada buna hayat boyu öğrenme diyorlar. Vatana, millete, ailesine, çevresine faydalı olmak isteyen bir kişi okumak, araştırmak, kendini geliştirmek, kendini sürekli yenilemek zorundadır. Diğer türlü insan hangi işi yaparsa yapsın durdukça, mevcutla yetinmeye başladıkça körelmekten, irtifa kaybetmekten kendini kurtaramaz.
Sizler bir taraftan tecrübelerinizi artırırken, görevlerinizi en güzel şekilde ifa ederken, diğer taraftan kendinizi de ihmal etmemeli, mesleki olarak kendinizi geliştirmeniz son derece önemlidir. Görevinizi sürdürdüğünüz alanınızdaki yenilikleri de takip etmelisiniz. Üniversitemiz bu konuda personellerimize gereken her türlü desteği sağlıyor.
 
Bu vesileyle özellikle pandemi sürecinde gerçekten özveriyle çalışan, işine dört elle sarılan tüm mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyor, aramıza hoş geldiniz diyorum” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar