Skip Navigation Links

Çinde dövülerek öldürüldü

Çin’in Başkenti Pekinde dövülerek öldürüldüğü iddia edilen Türk öğrenci Kaan Omak’ın Hatay’da oturan ailesi, bir an önce çocuklarını

Gündem   A+a-

 
Çin’de dövülerek öldürüldü
 
Çin’in Başkenti Pekinde dövülerek öldürüldüğü iddia edilen Türk öğrenci Kaan Omak’ın Hatay’da oturan ailesi, bir an önce çocuklarının cenazesinin Türkiye’ye getirilmesini istiyor.
Başkentteki Jiaotong Üniversitesi’nde Yazılım mühendisliği 3. Sınıfında okuyan Kaan Omak’ın süper zeka olduğu belirtiliyor. Omak’ın Hatay’da oturan ailesi ise acılı haberle adeta yıkıldı. Baba Abdulkadir Omak ve anne Halime Omak göz yaşları içerisinde Çin’den gelecek haberleri bekliyor. 12 günden bu yanan oçuckalırının cenazesini Türkiye’ye getirmek için uğraşan Omak ailesi, Dışişleri Bakanlığı’na ve Başbakan Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulunarak, yetkililerin bir an önce Çin hükümeti ile siyasi diplomasi kanalı ile görüşüp, cenazenin Türkiye’ye getirilmesi için harekete geçmesi gerektiğine vurgu yapıyorlar. Libya’da da yüksek öğrenim gören ve ardından Çin’e giden Kaan Omak’ın 4 Çinli tarafından 7 Ekim’de dövülerek öldürüldüğü belirtilirken, Çin polis yetkililerinin elinde güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu, kesin ölüm nedeninin yapılan otopsinin ilanından sonra ortaya çıkacağı yönünde açıklama yaptığına dikkat çeken acılı baba Abdulkadir Omak, “Çin’de oğlumu öldürenlerin bulunmasını ve adalete teslim edilmesini istiyoruz. Oğlumun hiçbir suçu günahı yok. Çay içerken, bir telefon gelmiş ve dışarı çıkmış. O sırada Bir araca yaslanmış ve yanına gelen Çinlilerle oğlumla tartışmaya başlamışlar, saldırganların alkollü olduğu da belirtiliyor. Benim oğlum oraya sadece eğitim görmeye gitmişti ve kimse ile husumeti yoktu. Benim oğlum süper zekaydı ve yazılım konularında çalışmaları vardı. Türkiye bir dehayı kaybetti” derken göz yaşlarını tutamadığı gözlendi. Acılı baba 12 günden bu yana tüm girişimlerde bulunmalarına rağmen oğlunun cenazesinin hala Türkiye’ye getirilmediğini belirterek, “Oğlum için Ankara’ya Dışişleri Bakanlığına gideceği. Şayet olumlu bir yanıt alamazsam, Ankara’da kendimi dahi yakacağım. Evlat acısı çok büyük bir acı” derken göz yaşlarını tutamadığı gözlendi. Acılı anne Halime Omak ise, göz yaşları içerisinde feryat ederek, ‘Oğlumu istiyorum, oğlumu getirin bana” demesi ise yürek dağladı. Hatay’da oturan Abdulkadir Omak ve Halime Omak’ın Kaan dışında bir de Açelya adında kızları bulunuyor.
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet