Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dr. Burak Sivaslıoğlu Kısırlık Ve Tedavisini Anlattı

Devlet Hastanesi Üroloji bölümünün başarılı doktoru Uzm. Dr. Burak Sivaslıoğlu tarafından verilen “Kısırlık ve Tedavisi” konulu konferans

Dünya   A+a-


 
 
 
Devlet Hastanesi Üroloji bölümünün başarılı doktoru Uzm. Dr. Burak Sivaslıoğlu tarafından verilen “Kısırlık ve Tedavisi” konulu konferans halk tarafından ilgi gördü.
İskenderun Devlet Hastanesi tarafından ücretsiz olarak Hastanenin konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme konferansında Üroloji Kliniği Uzm. Dr. Burak Sivaslıoğlu, vatandaşlara Erkek Kısırlığı, Aşılama Mikroenjeksiyon ve tüp bebek ile ilgili yeni tedavi yöntemlerini anlattı. Vatandaşların merakla dinlediği Sivaslıoğlu, "Tüp bebek tedavisi artık eskisi gibi değil. Son 5-10 seneye göre daha farklı şeyler yapabiliyoruz. Konumuz İnfertilite yani kısırlık. Kısırlık kelimesini çok fazla kullanmayı sevmiyoruz. Zor bir kelime olsa da İnfertilite kelimesini kullanıyoruz. Çünkü kısırlık denilince sanki çözüm yokmuş gibi gözüküyor. Bir yıl süreyle bir çift istediği halde çocuk sahibi olamıyorsa, biz buna İnfertilite diyoruz. Ama bu çiftteki kadının yaşı 35'in üzerindeyse, yani yumurta azalmaya başlamış ise, o zaman 6 ay süre geçtiğinde mutlaka buna İnfertilite diyoruz ve doktorlarınıza başvurmanızı söylüyoruz.
Evli çiftlerin çocuk sahibi olmama problemlerinin sadece kadın faktöründen değil, yüzde 50'ye varan oranlarda erkeklere bağlı faktörlerden kaynaklanabileceğine dikkat çekti. Erkekte kısırlığı ailevi sebepler, hormon bozuklukları, genetik bozukluklar, geçirilmiş iltihabi hastalıklar, geçirilmiş kasık bölgesi ameliyatları ve çevresel faktörlerin neden olabileceğini anlatan Sivaslıoğlu, özellikle sigara kullanımının tüm sperm parametrelerini bozduğunu ve vücut geliştirmeye çalışan insanların aldıkları doping gibi maddelerin de çocuk olmasını engellediğini söyledi.
 
Erkekte kısırlık tedavisinin basamaklar halinde uygulandığını ifade eden Sivaslıoğlu, şunları söyledi: "Başlangıçta sebebe yönelik medikal veya cerrahi tedaviler tercih edilerek, sorun tam ortadan kaldırılarak çiftlerin evlerinde doğal yolla hamilelik beklenebilir. Sorunun tam olarak ortadan kaldırılmadığı veya doğal yolla hamilelik sağlanamadığı durumlarda aşılama, mikroenjeksiyon, tüp bebek gibi yardımcı üreme teknolojileriyle çocuk sahibi olunabilir. Seçilecek aşılama veya tüp bebek yöntemlerinde erkeğe tedavi verilerek daha yüksek başarı elde edilebilir. Sperm testinde hiç hücre çıkmayan erkek hastalarda bele mikro cerrahi tekniklerle sperm elde edilebilir ve mikroenjeksiyona yüzde 50 oranında çocuk sahibi olunabilir. Bu sebeple kısırlık problemi olan çiftlerde erkekler suçu eşlerine atmak yerine kendileri de detaylı tetkik olmalıdır. Normal gibi görünmek tek bir sperm tahlili yeterli değildir." Dedi.
Konferansa, İskenderun Devlet Hastanesi Hastane yönetimi ve personelin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
 

Dr. Burak Sivaslıoğlu Kısırlık Ve Tedavisini Anlattı videosunu izlemek için tıklayın.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar