Skip Navigation Links

İskenderun'dan İlber Ortaylı Geçti

Yükseliş Koleji Yine Ayakta Alkışlandı

İskenderun'dan İlber Ortaylı Geçti Web
TV

Eğitim   A+a-

 Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber ORTAYLI, Yükseliş Koleji velileri ile bir araya geldi.
 
İSTE MUSTAFA YAZICI Devlet Konservatuarı Salonunda düzenlenen konferansa Hatay Valisi Rahmi DOĞAN, Hatay Milletvekili Abdulkadir ÖZEL ve Hatay il protokol üyelerinin yanı sıra Yükseliş Koleji velileri katıldı.
Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri ÜYSEN ve Genel Müdürü Aykut Davut ÖKTEM’in ev sahipliğindeki organizasyon,
saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Programda Yükseliş Koleji Filarmoni Orkestrası, dört eserden oluşan mini bir konser verdi.
İzleyenlerden büyük alkış alan orkestra adına Şef Ethem YAVUZ’a teşekkür plaketini Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut ÖKTEM verdi.
 
Genel Müdür Aykut Davut ÖKTEM, Yükseliş Koleji velilerini Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber ORTAYLI’yla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bundan sonra da bu tür organizasyonların devam edeceğini belirtti.
 
Hatay Valisi Rahmi DOĞAN ise yaptığı konuşmada, Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri ÜYSEN’e, Prof. Dr. İlber ORTAYLI Hoca’yı İskenderun’a davet ettiği için teşekkürlerini iletti.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcıların alkışlarıyla sahneye gelen Prof. Dr. İlber ORTAYLI,
“Osmanlıdan Türkiye Cumhuriyeti’ne Eğitimde Modernleşme” konulu bir konferans verdi.
Prof. Dr. ORTAYLI’nın, eğitim-öğretim konusunda Osmanlı’nın, Avrupa’dan hemen hiçbir alanda geri kalmadığını hatta çok konuda daha da ileri bir seviyede olduğunu ancak Cumhuriyetle birlikte bu gelişmelerin halka da açıldığını ifade ederek Cumhuriyetin faziletlerine vurgu yaptığı konuşmasında kayda değer daha birçok konu gündeme getirildi.
 
Konferans sonrasında sahneye davet edilen Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri ÜYSEN, Prof. Dr. İlber ORTAYLI’ya çiçek takdim ederek vermiş olduğu konferans için teşekkür etti.
Bölgedeki birçok okula Prof. Dr. Sn. İlber ORTAYLI kitaplarının armağan edildiği ve öğrenci teşekkürlerinin yansıtıldığı görüntülerin ardından program,
protokolün toplu fotoğraf çekimleriyle tamamlandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
İskenderun'dan İlber Ortaylı Geçti  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet