Skip Navigation Links

Hassa'da Avcı Eğitim Kursu

Hassa İlçesi Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği tarafından 'Avcı Eğitim Kursu' açıldı.

Gündem   A+a-

Hassa’da Avcı Eğitim Kursu
 
Hassa İlçesi Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği tarafından “Avcı Eğitim Kursu” açıldı.
Orman Su İşleri Bakanlığı 7.Bölge Müdürlüğü Hatay Şubesi ve Hassa Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü’nün işbirliği ile açılan kursa 33 kursiyer devam etti.
7.Bölge Müdürlüğü Hatay Şube Müdürü Ahmet AKKİPRİK yaptığı açıklamada; “Avlakların günden güne daraldığını, bilinçsiz zirai tarımın av neslini yok ettiğini, anız yakmaların önüne geçilmesini ve kaçak avcılığın önlenmesi için eğitilmiş avcılarımıza da önemli görevler düştüğünü söyledi. Sürdürülebilir avcılığın devamı için korumacı avcılığın önemini vurgulayarak, bohçacılığa son verilmesi gerektiğini belirtti. Aksi takdirde avlarımız ve avlaklarımız yok olabilir" dedi.
AKKİPRİK, dersini, “Bizler avlarımızı dedelerimizden miras değil, torunlarımızdan ödünç aldık.”kızıl dereli atasözüyle tamamladı.
Hassa 15 Kasım Mahalle Muhtarı ve Dernek Başkanı Ö.Faruk DUYUN; “Avcıların eğitilmelerini, avcılığın vurmak ve öldürme sanatı olarak, algılamaması gerektiğini, yaşamın bir parçası olduğunu söyledi. Avlanmanın spor amaçlı yapılmasını ve gerçek avcıların vurdukları ile değil kaçırdıklarıyla övünmeleri gerektiğini ifade etti.
Mustafa GÜL-Hassa
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet