Skip Navigation Links

Ödemediğiniz Küçük Borç Başınızı Ağrıtmasın

Avukat Haydar Gökpınar, zamanında ödenmeyen küçük borçların uzun süre sonra ödeme sıkıntısı yaşatacak boyuta ulaştığı için vatandaşların mağdur olduğu

Gündem   A+a-

 
İcra müdürlüklerinde, mahkemelerde birikmiş icra dosyalarının çoğunun zamanında ödenmeyen veya unutulan küçük borçlardan oluştuğuna vurgu yapan Avukat Haydar Gökpınar:
Ödemediğiniz Küçük Borç Başınızı Ağrıtmasın!!!
Avukat Haydar Gökpınar, zamanında ödenmeyen küçük borçların uzun süre sonra ödeme sıkıntısı yaşatacak boyuta ulaştığı için vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.
Kamuya veya şahıslara olan belgeli borçların plan dahilinde zamanında ödenmesinin vatandaşı mağduriyetten kurtaracağına dikkat çeken Avukat Haydar Gökpınar, icra müdürlüklerinde birikmiş binlerce dosyanın aslında zamanında ödenmeyen veya unutulan küçük borçlardan oluştuğunu belirterek şöyle konuştu: “Son zamanlarda sayısı hızla artan icra dosyalarına bakıldığında, dosyalardaki borç miktarlarının birçoğunun zamanında ihmal edilmiş küçük bakiyelerden oluştuğu anlaşılmaktadır.
Ancak bu küçük borçların zamanla ne kadar büyük sorunlara dönüşebileceğine, her borçlu dikkat etmelidir. Örneğin küçük borcun tahsili için bankalara yazılabilecek bir haciz yazısı, borçlunun 5 yıl süreyle tüm kredi taleplerinin ret edilmesine sebep olacağı gibi, ileride maaşa gelebilecek bir haciz işveren için işten çıkış gerekçesi olarak gösterilebilmektedir. Bu durumda borçlunun, “nasıl olsa evimde haciz yapmaya gelemezler” şeklindeki hesabı, borçluya çok pahalıya mal olabilmektedir. Ayrıca kanunda eve hacze gitmeyi kaldırılmamış olup yapılan değişiklikler hacizleri kaldırmadığından ve hacizler aynen devam ettiğinden alacaklı ile ihtilafa düşmeden, borçların ödenmesi, borçlunun kendisine yapabileceği büyük iyiliktir”
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet