Skip Navigation Links

İHRACATI MİLLİ BİR GÖREV OLARAK BENİMSEDİK

Atıf Ceritbinmez, CRT Group bünyesindeki CRT Metal ve CRT Impex çalışanları ile paydaşlarına yönelik eğitici konferans serisini sürdürdü.

İHRACATI MİLLİ BİR GÖREV OLARAK BENİMSEDİKWeb
TV

Ekonomi   A+a-

  İş dünyasının fark yaratan geniş vizyonlu işadamı Atıf Ceritbinmez, CRT Group bünyesindeki CRT Metal ve CRT Impex çalışanları ile paydaşlarına yönelik eğitici konferans serisini sürdürdü. CRT Metal ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Stratejik Şirket Yönetimi ve İş Zekası Konferansı” Ramada İskenderun Otel konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansa CRT Metal Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Ceritbinmez, ekonomist Erkin Şahinöz, Yeminli Mali Müşavir Cumhur İnan Bilen, CRT Group çalışanları ve iş dünyasından bazı temsilciler katılım gösterdi.
İlk olarak söz alan CRT Metal Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Ceritbinmez, selamlama konuşmasının sonunda katılımlarından ötürü konuklara teşekkür etti. Ardından söz alan Stratejik Yönetim Danışmanı ve ABD Merkez Bankası FED eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz, dünyanın çok enteresan bir dönemden geçtiğini belirterek, “Finansal piyasalara oynaklık, belirsizlik, bulanıklık ve karışıklık hakim. Dünyanın başına 2 yıl önce Covid 19’un bela olacağını kimse tahmin edemezdi. Artık şirketler toplantılarını metaverse’den gerçekleştiriyor. Metaverse, yani artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde şirketler yurt dışında bir gözlükle ürünlerini sunma şansı sunuyor. Kötü sektör yoktur, kötü yönetilen şirketler vardır. Günümüzde ürünlerin markalaşmanın yanı sıra mutlaka bir hikayesinin ve kimliğinin olması şart. Son seferinde Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’a biri yaklaşır ve sorar: 46 yıllık hükümdarlığın boyunca ne yaptın? Kanuni de cevap verir: ‘Benim hükümdarlığımın üç sırrı var. İlk ikisi devlet sırrıdır. Üçüncüsü ise Mimar Sinan’ı, Baki’yi, Sokollu Mehmet Paşa’yı, yani zamanın ötesinde yaşayanları, yetenekleri keşfettim, buldum ve getirdim’ der. İşte ülkelerin ve şirketlerin büyümesinin yegane anahtarı budur. Yetenek avcılığı. Yetenekli insanları ülkenizde ve şirketlerinizde tutabiliyorsanız büyüyüp gelişiyorsunuz. Artık dünyada yaşlılığın tanımı bile değişti. Eğer bir insan ya da şirket konfor alanının dışına çıkamıyorsa, o insan ya da şirket yaşlıdır” şeklinde görüş ortaya koydu.
Kısa aranın ardından konferansın ikindi bölümünde CRT Metal Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Ceritbinmez, ekonomist Erkin Şahinöz ve Yeminli Mali Müşavir Cumhur İnan Bilen’in yer aldığı panele geçildi. Moderatörün sorularını yanıtlayan CRT Metal Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Ceritbinmez, “Grup şirketler olarak değişim adına ciddi radikal kararlar aldık. Özellikle personel eğitimlerini çok önemsiyoruz. İhracatı milli bir görev olarak görüyoruz. Analitik düşünüyor, olayların hangi sonuçları doğuracağını öngörüyoruz. Afrika, Latin Amerika ve Avrupa’ya yönelik çalışmalarımız var. Geçtiğimiz günlerde yüzde 70 ihracat ağırlıklı yeni bir yatırım kararı aldık. Herhangi bir yatırıma bodoslama girmiyoruz. Aldığımız yatırım kararlarının altında ciddi çalışmalar var. Ekip ruhuyla hareket ediyoruz. Bizim hayallerimiz bilançolarımızdan çok daha büyük” diye konuştu.
Programın ilerleyen bölümlerinde konuşmacılar moderatörün iş dünyası ve piyasalara ilişkin sorularına içtenlikle yanıtladılar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
İHRACATI MİLLİ BİR GÖREV OLARAK BENİMSEDİK videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet