Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Milletvekili Hüseyin Şanverdi: Çiftçilerimize 169 Milyon TL hibe verilecek

HÜKÜMETİMİZ TÜM ÖNLEMLERİ ALIYOR

 Milletvekili Hüseyin Şanverdi: Çiftçilerimize 169 Milyon TL hibe verilecek

Gündem   A+a-

 AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, HDP grubunun önerisi üzerine TBMM’de söz alarak yaptığı konuşmada AK Parti hükümetinin çiftçilere 169 Milyon TL’lik hibe vereceğini açıkladı.
 
Tarım topraklarının değerlendirilmesi amacıyla yapılacak olan ödemelerin amacının üretimi ve çiftçileri desteklemek olduğunu kaydeden Şanverdi, fiyat pahalılığının ve enflasyonun küresel bir sorun olduğunu ve bu soruna yönelik de çözüm için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Vekil Şanverdi yaptığı konuşmada; “Değerli Milletvekilleri; HDP’nin grup önerisi üzerine söz almış bulunmaktayım. Genel kurulu saygıyla selamlıyor, başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Hükümetimiz bugüne kadar tarıma hep öncelik vermiş ve çiftçimizi desteklemiştir. 23,1 milyon hektar ekilebilir tarım arazisinin 15,6 milyon hektarı ekilen; 3,2 milyon hektarı nadasa bırakılan, 779 bin hektarı sebze yetiştirilen ve 3,6 milyon hektarı meyve, zeytin ağaçları ve bağcılık için ayrılan alanlardan oluşmaktadır. Bu da demek oluyor ki ülkemizde hemen hemen bütün tarım alanları ekilip biçilmektedir. Bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla nadasa bırakılan arazilerin tarımsal üretime kazandırılması projelerinde proje maliyetinin yüzde 75’ine kadar hibe desteği sağlanmış ve bu proje için toplamda 169 milyon lira ayrılmıştır. Enflasyon şu anda sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın problemi. Birleşmiş Milletler gıda ve tarım örgütü şubat' ayında küresel gıda fiyatlarının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.
 
HÜKÜMETİMİZ TÜM ÖNLEMLERİ ALIYOR
Gıda fiyatlarının yüksekliğine karşı vatandaşımızı korumak üretime devam etmek için hükümetimiz her türlü tedbiri alıyor, almaya da devam edecektir. Sayın bakanımız çiftçilerimizin desteklenmesi adına bugün itibariyle mazot, gübre ve yem bitkileri destek ödemelerinin başladığını ve Mart ayı içerisinde 5 milyar 586 milyonluk tarımsal destekleme ödemelerinin tamamının yapılacağını açıkladılar. 2001 yılında 800 bin ton olan ayçiçek yağı üretimimiz 2021 yılında 2,5 milyona çıkarak tam üç kat artmıştır. 2002 yılında 100 milyon civarında olan zeytin ağacı sayısı 190 milyona ulaşmıştır. Bu rakamlar bizim tarıma ve gıdaya ne kadar önem verdiğimizin en büyük ispatıdır. Türkiye’nin 2021 sonu itibariyle tarım ve gıda ürünleri ihracatı 25,1 milyar dolar ithalatı ise 19,5 milyar dolar olmuştur. Böylece tarım ve tarım ürünlerinde dış ticaret fazlası 5,6 milyar dolara ulaşmıştır. Çiftçisiyle, üreticisiyle, çalışanıyla ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak için alın teri döken tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor genel kurulu saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş