Skip Navigation Links

Savaşın Faturası Halkı Çıkarılmaktadır

Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Veli Beysülen bir dizi güney illerinde toplantı yapmak için Hatay ilinde de toplantı yaptı.

Gündem   A+a-

 
Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen “Savaşın Faturası Halkı Çıkarılmaktadır”
 
Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Veli Beysülen bir dizi güney illerinde toplantı yapmak için Hatay ilinde de toplantı yaptı. İskenderun Emek-Sen ve Hatay Emek-Sen sendikalarının ortak yaptığı toplantıya katıldı.
Toplantı Emek-Sen İskenderun Şubesinde gerçekleşti. Toplantıya Emekli-Sen Hatay Şube başkanı Meryan Kılıç ve İskenderun Şube Başkanı Halit Kat, Kat’ın yanı sıra yönetici ve üyelerde toplantıya katıldılar.
Beysülen toplantı öncesi bir basın açıklaması yaparak Hatay ilinin durumunu, sınıra yığınak yapılmasının gerekçesi, zamlar ve emeklinin fitreye muhtaç olduğunun altını çizdi.
SAVAŞIN FATURASI BİZE ÇIKARTILACAKTIR.
Ben bölgede bir toplantı yapmak için geldim. Özellikle Hatay bölgesini değerlendirmek ve önümüzdeki sürece ilişkin görüşlerini aktarmak için buraya geldim.
Bu bölge önemli bir gündem yaşamaktadır. Yaklaşık 1.5. Yıldır Hatay sınırlarımıza dayanan Suriye’de bir çatışma ortamı sürmektedir. Hükümetin yanlış politikaları yüzünden biz direk taraf durumuna geldik. Bu yanlışlık hem hükümet hem de Türkiye’ilişkin uluslar arası emperyalist güçler tarafından verilen görevden kaynaklanmaktadır. Türkiye Amerika’nın Ortadoğu bölgesinde eş başkanlık görevi yürütmektedir. Eş başkanlık yüzünden Ortadoğu’daki rejimlerin değişmesinden ötürü taraf olmak durumunda kaldı. Başbakan iki yıl önce Suriye devlet başkanı Beşer Esad’a kardeşim demişti şimdi ise muhalefete destek vermektedir. Bu muhalefet denilen ve batının desteklediği kesime topraklarımızı kullandırıyor ve silah desteği vermektedir. Hatta yaralıları Türkiye’de tedavi ettiriyor. Bu anlamda Türkiye hükümeti direk taraf olmuş durumdadır. Uçak düşürülmesi, Akaçakale’ye top mermisinin düşmesi arkasından Rusya’dan Suriye’ye gitmekte olan uçak ve yine Ermenistan’dan insanı yardım götüren uçak indirilmiştir. Taraf olduğu içindir ki Türkiye Suriye sınırına askeri yığınaklar yapmaktadır. Yani savaş malzemesi taşıması bu savaşın tarafı olduğunu göstermektedir. Hükümet tezkere de çıkardı ve halkın iradesine rağmen istediği zaman bu savaşa karar verecektir.
ZAMLAR YAĞMUR GİBİ AKMIŞTIR.
Bu savaşın ülkeye yansımaları vardır. Ülkeye yansımaları ise son günlerde yağmur gibi zamlar gelmiştir. Savaş için harcamaların bir türlü yerine konulması ya da karşılanması gerekmektedir. Bu savaşın faturası ise bu ülkenin çalışan, memurunun, işçisinin, emeklisinin yani yoksulların sırtına yıkılacaktır. Bir türlü zam ve emeklinin sırtına bindirilen vergilerle karşılanacaktır. Bu zaten başlamıştır işte kışa girdiğimiz şu günlerde doğal gaz ve elektriğe yapılan zamlar, vergi güncellemesi ile birçok ürüne yapılan zamlar, önümüzdeki süreçte yapılacak zamlar vardır. Yıl başında yeni bütçe hazırlanırken ayarlama yapacaklardır. Maliye bakanı buna bir ayarlama demektedir. Özellikle doğal gaz ve elektriğe yapılan zamlar bütün ürünlere yansıyacaktır. Bir yıl içinde elektrik ve doğal gaza yaklaşık %40 zam gerçekleşmiştir. Yani doğal olarak yüzde kırk fazlasına ısınacağız demektir. Yani giden sene bin lira ile ısınan insanlar bu sene bin dört yüz lira ile ısınmak zorunda kalacaktır.
Bu zamlara karşı sesimizi yükseletmek için mücadelemiz devam etmektedir. Biz bütün şubelerimize talimat gönderdik, diğer demokratik kitle örgütleri ile birlikte bu zamlara karşı sesimizi yükselteceğiz. Hükümet bir taraftan zam yaparken, diğer taraftan emeklileri ise ancak vere, vere %2 gibi zam vermiştir. Yine hükümet enflasyonu düşük göstermek gayreti ile bize emeklilere düşük zam yapmayı planlamaktadır. Buna karşıda sesiz kalmayacağız ve hukuki mücadelemiz devam etmektedir.
Biz çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için bu batağa girilmemesi için bu bölgedeki örgütlerimiz kararlı mücadele etmesi için önerilerimiz vardır. Mücadeleyi daha etkin ve sonuç alma noktasında vereceğiz.
Toplantıdan açık sesleniyorum; Şubelerimiz bu bölgede aktif tutum alarak bölgenin geleceğine katkıda bulunabilir. Onun için bu toplantılarımızı yapmaktayız. Yine inanıyorum ki şubelerimiz etkin görevlerini yerine getirecektir.
EMEKLİLER FİTREYE MUHTAÇ HALE GELMİŞTİR.
Aslında bakarsanız emekliler fitreye muhtaç durumdadır. Şimdi kurban bayramı geliyor, emeklinin birçoğu kurban kesemeyecektir. Mevcut maaşla hiçbir emekli kurban kesemez. Yine kredili bir durum ile kurban kesecekler, yalnız emekliler değil tüm çalışanlar kredi ile on yılın parasını harcayarak borçlu konuma geliyorlar. İşçi, memur, bağ-kurlu kredilerle kurban kesecekler bana göre bu doğru değildir. Emekliler bu kurban bayramını çok zor geçirecekler, yalnız bayramı mı kışı da zor geçireceklerdir. Emeklilerin hayatları son derece zorlaşmıştır. Onun için emekliler örgütlenmek zorundadır. Bu mücadele kahve köşelerinde zaman geçirerek verilmez, kahve köşelerinde her geçirilen zaman hükümetin bu emek karşıtı politikalarının uygulamasına biraz daha kolaylaştıracaktır. Onun için kafamızı kaldırıp, ne oluyor diye düşünmek durumundayız.
 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet