Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

AK PARTİ HEYETİ’NDEN TAHTAKÖPRÜ BARAJINA İNCELEME

Tahtaköprü Barajı'nı 'Hatay'ın Güneydoğu Anadolu Projesi' şeklinde tanımlayan Yayman, Hatay'da susuz bir karış toprak kalmayacağını söyledi.

 AK PARTİ HEYETİ’NDEN TAHTAKÖPRÜ BARAJINA İNCELEME

Gündem   A+a-

Ak Parti Hatay İl Başkanı Av. Adem Yeşildal, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Hüseyin ŞAnverdi, Abdulkadir Özel Sabahat Özgürsoy Çelik, İlçe Belediye Başkanları, İl ve İlçe Yöneticilerinden oluşan Ak Parti Heyeti, Tahta köprü Barajı’nda incelemelerde bulundu.
Tahtaköprü Barajı’nda yapılan inceleme sonrası bilgi veren AK Parti Hatay İl Başkanı Av. Adem Yeşildal, “Hatay’ın en büyük barajı 450 milyon metreküp su tutacak, 450 bin dönüm alanı sulayacak ve şuan barajda 90 milyon metreküp su var. Milletimize, çiftçilerimize ve bölge insanımıza eser kazandırarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaparsa Ak Parti Yapar.” dedi.
Konuşmasının devamında Başkan Yeşildal: “Buradaki suyu Reyhanlı Barajına da ulaştıracağız. Hatay’ımızın sulama mastır planlarından en önemli ayaklarından birini tamamlamış olacağız. Su berekettir. Amik ovası bereketli topraklardır. Su ile buluştuğu andan itibaren de ürün deseni değişecek, katma değeri yüksek ürünlerle çiftçilerimiz iştigal edecek. Buda ilimizin her sektörüne yansıyacak bereket unsuru olacaktır. Bu eserin tamamlamasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza, ilgili Bakanlıklarımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Bölge Milletvekili Hüseyin Yayman, Tahtaköprü Barajı'ndan alınacak suyu 36 kilometrelik kanalla Reyhanlı Barajı'na naklederek Amik Ovası'ndaki tüm sulama problemlerini gidereceklerini kaydetti.
Tahtaköprü Barajı'nı "Hatay'ın Güneydoğu Anadolu Projesi" şeklinde tanımlayan Yayman, Hatay'da susuz bir karış toprak kalmayacağını söyledi.
Yayman, "Şu anda Tahtaköprü Barajı'nda 90 milyon metreküp su bulunuyor. Bu baraj 450 milyon metreküp su tutacak. Karaçay Barajı'mızda 50 milyon metreküp, Yarseli Barajı'nda 20 milyon metreküp ve Reyhanlı Barajı'nda ise 65 milyon metreküp su bulunuyor." dedi.
Amik Ovası'nda sulamanın önemine değinen Yayman, şöyle konuştu:
"Tahtaköprü Barajı'na suyu Menzelet'ten getirdik, şimdi buradaki suyu alıp 36 kilometrelik kanalla Reyhanlı Barajı'na götüreceğiz. İnşallah suyu naklettiğimizde Amik Ovası'ndaki tüm sulama problemlerini gidereceğiz. Allah izin verirse, burada bir karış toprağı bile susuz bırakmayacak şekilde sulamaya çalışıyoruz. Bu projeleri birlik ve beraberlik içerisinde yapıyoruz."
Barajın 450 milyon su tutma kapasitesiyle 480 bin dekar alanı sulayacağını kaydeden Yayman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş