Skip Navigation Links

Payas İlçe Olacak, Halk Bakan Ergini Bağrına Basacak..

Hatay Büyükşehir Yasa Tasarısı’nın gündeme gelmesi sonrası en büyük kıyamet, ilçe yapılmayarak Dörtyol’a bağlanan Payas’ta koptu..

Gündem   A+a-

Payas İlçe Olacak, Halk Bakan Ergin’i Bağrına Basacak..
 
Hatay Büyükşehir Yasa Tasarısı’nın gündeme gelmesi sonrası en büyük kıyamet, ilçe yapılmayarak Dörtyol’a bağlanan Payas’ta koptu..
Belediye binası önünde toplanan kalabalığı zaptetmek mümkün olmazken, yol kesme eylemi sırasında çıkan gerginlik yürekleri ağızlara getirdi.
Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, dostluğun, dayanışmanın, çok kültürlülüğün en güzel örneğinin yaşandığı Payas’ta, sinirlerin gevşemesinin temel nedeni Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e duyulan güvenden başkası değildi.
Günlerdir Ankara’da Payas’ın hakkını aramak ve ilçe yapılması için kamp kurarak tüm kapıları aşındıran Efsane Belediye Başkanı Bekir Altan’a en büyük manevi desteği veren Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in şu sözleri Payaslı’yı bir nebze de olsa rahatlattı: “Biz söz verdik. Kimseyi üzmeden, kırmadan en sağlıklı bir sonuçla Payas’ı ilçe yapmak istiyoruz. Yoğun bir çaba içerisindeyiz.”
Tüm Türkiye ve Hatay halkı gibi Payaslılar da biliyorlar ki, Büyük Hizmet Adamı Adalet Bakanı Sadullah Ergin hemşehrilerine ne söz verdiyse tutmuştur.
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun Payas’ı ilçe yapıyoruz sözleri herkesin zihninde tazeliğini korurken, Payaslı’nın tek isteği var: “Söz namustur ve bu namus korunmalı ve yerine getirilmelidir!!!”
Payas’ta 72.5 millet; Türk’ü, Arap’ı, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevisi, Sünnisi, Hıristiyan’ı, Yahudisi ve daha bir çok din ve kültürü bağrında yaşatırken, böylesi bir hoşgörü ortamının Payas’ın ilçe olmaması halinde büyük bir öfke seline dönüşeceğini de çok iyi biliyoruz.
Şu iyi bilinmelidir ki: Payas ilçe olmalıdır ve verilen söz tutulmalıdır.. Söz namus ise bu namus sonuna kadar korunmalıdır..
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet