Skip Navigation Links

FABRİKA GİBİ OKUL

PAYAS MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2021 YILINDA ÜÇ ALANDA YAPILAN ÜRETİMDE YAKLAŞIK 6 MİLYON CİRO ELDE ETTİ .

FABRİKA GİBİ OKUL

Eğitim   A+a-

 Payas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fabrika gibi çalışarak, Öğrencilerine üretim içinde eğitim vermekte, hem öğrencilerine hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.
Okul Müdürü Ahmet Süreyya RİFAİOĞLU "Okulumuz Payas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 meslek alanı ile, sınavla öğrenci alımı yapan Anadolu Teknik Programı, Anadolu Meslek ve Mesleki Açık Öğretim programları ile eğitim öğretime devam etmektedir." Şeklinde belirtmiştir.
Teknik Müdür Yardımcısı Özcan DEMİR; "Üretim içinde eğitim" anlayışını esas alan okulumuz 30 yıldır kimya, metal ve mobilya alanlarında üretim yapılmaktadır. Geçen yıl üretimlere Makine İmalat Teknolojileri Alanı da katılmıştır. 2021 yılında 3 alanda yapılan üretimlerde yaklaşık 5 Milyon Lira ciro elde edilip ülke ekonomisine katkı sağlamıştır. Bu üretimlerin 2,5 Milyon Lirası Kimya Alanı Dezenfektan ve temizlik malzemesi üretimlerinden, 2 Milyon Lirası Makine imalatlarından, 500 Bin lirası Metal Alanı öğrenci sırası imalatlarından Üretimlerde çalışan 80 öğrencimize yaklaşık 300 Bin lira ücret ödenip, öğrencilerimizin aile ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır." demiştir.
Makine alan şefi Adem AVCI; alan öğretmenlerinden oluşan ARGE ekiyle 2020 yılında başladıkları proje çalışmaları sonucu Malafasız Boru Bükme Makinesinin üretimlerini tamamlamıştır. 2021 yılında tamamı okulumuzda üretilen 15 adet boru bükme makinesi, kızak açma ve kızak çakma makineleri ile birlikte 25 tane makine üretilip, İnegöl, Rize, Kırıkkale, Ordu, Samsun, Kütahya, Afyon, Çorum, Mardin, Muş, Adana gibi illerde bulunan Meslek liselerine gönderilmiş ve montajları tamamlanarak, işbaşı eğitimleri öğretmenlerimiz tarafından verilmiştir.
Okul Müdürü Ahmet Süreyya RİFAİOĞLU; "Okulumuz meslek alanlarında eğitim gören en başarılı öğrencilere Payas Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından burs verilmektedir. Burslar önümüzdeki yıllarda devam edecektir. Orta okuldan mezun olan başarılı ögrencilerimizi okulumuza bekliyoruz. Okulumuzda çalışan idareci, öğretmen, personelimize ve okulumuza destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet