Skip Navigation Links

İnançlara Hakaret İnsanlığa Ve Vatana İhanettir !

Alevi toplumunu hedef alan çirkinliğe tepki göstererek, “İnançlara Hakaret İnsanlığa Ve Vatana İhanettir” dedi.

İnançlara Hakaret İnsanlığa Ve Vatana İhanettir !

Gündem   A+a-

 Kilikya Nehir Derneği Genel Başkanı Ahmet Verde, Kocaeli İlinde yaşanan Alevi toplumunu hedef alan çirkinliğe tepki göstererek, “İnançlara Hakaret İnsanlığa Ve Vatana İhanettir” dedi.
 
İnançlara Hakaret İnsanlığa Ve Vatana İhanettir !
 
Kilikya Nehir Derneği Genel Başkanı Ahmet Verde, Alevi dünyasını hedef alan çirkinliğe tepki göstererek açıklamasında şöyle dedi:
Kocaeli’de bir vatandaşın içinin pisliği dışına vurmuş ve Alevilere en ağır şekilde hakaret etmiş. “Vatandaşın biri” dedim ancak böyleleriyle bırakın vatandaş olmayı, aynı dünyayı paylaşmak dahi utanç verici.
Son zamanlarda bu tür olayların çoğalması endişe verici. Olayı bu meczubun sözlerine odaklayıp sorunun özünden uzaklaşma hatasına düşülmemelidir. Bu şahsın kimliğinden ve söylediklerinden daha önemlisi ona bunu yaptıran ve yapma cesareti veren nedenlerdir.
En nihayetinde bu şahıs cahildir ve İmam Ali’nin buyurduğu gibi “Dışkı bile bir şeydir, cahil hiçbir şeydir!”
Suçun bir yandan insanlık suçu diğer yandan da vatan hainliği olduğu bilinmelidir.
Çünkü mademki bir ülkenin selameti, vatandaşların birlik ve beraberliğine bağlıdır. O halde ülkenin birlik ve beraberliğine vurulan her darbe vatanın bütünlüğüne doğrudan saldırı anlamına gelir.
Bu nedenle hem bu şahıslar hem de yetkili-yetkisiz bunlara sessiz kalanlar vatana ihanet suçu işlemekteler. Tarih, Maraş, Sivas ve benzeri katliamlarda olduğu gibi, bize bu tür fiillerin basite alındığında ne gibi acı ve utanç verici olaylara yol açtığını göstermiştir.
Bu nedenle bu tür olaylara müsamaha gösterilemez. Müsamaha gösteren hem insanlığa hem de vatanına karşı suç işlemiştir. Böylelerinin en ağır şekilde cezalandırılmaları önemlidir. Bu, bir yandan caydırıcı rol oynayacak diğer yandan da gerçek vatanseverlerin devletin organlarına güvenini sağlanmış olacaktır. Çünkü her vatandaş devlet nezdinde hiç kimsenin ayrıcalıklı olmadığından ve ırk, din, kültür ayrımı yapılmaksızın haklarının devlet tarafından adil bir şekilde korunduğundan emin olmak ister.
Devlet yetkilileri konuyu ciddiye almak bir yana, ciddiye aldıklarını halka da göstermelidirler. Gerekirse bunun için özel birim oluşturulmalıdır. Bu konuda alacakları net tavır belirleyici olacaktır.
Bizler bunu bir Alevi olarak değil, bir insan ve bir vatansever olarak talep ediyoruz.
Ahmet VERDE
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet