Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HATAY VE KİEL KARDEŞLİĞİNİ EXPO İLE GÜÇLENDİRİYOR

ALMANYA’NIN KİEL ŞEHRİ EXPO’YA GELİYOR

HATAY VE KİEL KARDEŞLİĞİNİ EXPO İLE GÜÇLENDİRİYOR

Gündem   A+a-

 Hatay’ın Almanya’daki iki kardeş şehrinden biri olan Kiel ile kardeşlik bağları her geçen gün güçleniyor.
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Hayzaran ve HBB Kardeş Şehirler Sorumlusu Selim Matkap Kiel’i ziyaret etti.
 
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Aalen ziyaretinden sonra bir diğer kardeş şehir Kiel’e geçen Hayzaran ve Matkap, burada Kiel Belediye Meclis Başkanı Hans Werner Tovar ile bir araya geldi.
 
Aalen temaslarında öne çıkan konular hakkında görüş alışverişinde bulunan kardeş şehir temsilcileri, ekonomi, Hatay’da yaşayan mülteciler ve Expo 2021 Hatay’ı konuştu.
 
Hatay’daki mültecilerin durumunu merak eden Kiel’li yöneticilere gelinen noktayı açıklayan Hayzaran ve Matkap, Avrupa Birliği’nin nasıl bir tutum izlemesi ve Almanya’nın bu konuda üstlenmesi gereken rolü ifade etti.
 
1 Nisan’da başlayacak Expo’ya bahçe ve kültürleri ile katılacak Kiel yetkililerine teşekkür eden Hayzaran ve Matkap, Kiel’li kardeşlerini dev organizasyona bir kez daha davet etti.
 
Nazik ev sahipliğinden dolayı Kiel’li yetkililere teşekkür eden Hayzaran ve Matkap, Kiel’li kardeşlerini Expo 2021 Hatay’da ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyacaklarını belirtti.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar