Skip Navigation Links

İskenderun Demirçelik Ortaokulu Öğretmenleri Portekiz’den Döndü

Eğitimde kaliteyi her zaman ön planda tutan İskenderun Demirçelik Ortaokulu 2020 yılında ortak olduğu,

İskenderun Demirçelik Ortaokulu Öğretmenleri Portekiz’den Döndü

Eğitim   A+a-

 Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ kapsamında desteklenen, 5 farklı ülkeden ortakların işbirliği ile yürütülen “Together- In The Winds of Change-Değişimin Rüzgarında, Birlikte” projesinin ilk toplantısı 17-21 Ocak 2022 tarihleri arasında Portekiz’in Cinfaes şehrinde yaptı.
 
Proje toplantısı hakkında bilgi veren İskenderun Demirçelik Ortaokulu İngilizce öğretmeni Damla ATAM, proje toplantısına farklı ülkelerden 15 öğretmen ve idarecinin katıldığını belirtti. Projenin konusunun dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin eğitimlerini kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerle zenginleştirmek olduğunu belirten ATAM, şunları söyledi; “Projemizin başlangıç toplantısına okulumuzu temsilen iki öğretmenimiz katıldı. Proje toplantımızda projemizde bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirme fırsatımız oldu. Yaşayarak Öğrenme, Pedagojik Değerlendirme, İletişim ve Drama konulu atölye çalışması yaptık. Duygusal Zeka üzerine eğitim aldık. Portekiz’de eğitim veren farklı seviyelerden okulları ziyaret ettik. Letonya, Romanya, Portekiz, İtalya ve Türkiye eğitim sistemi üzerine bilgi alışverişi sunumlarla yapıldı. Portekiz’in geleneksel köylerinden biri olan Gralheira’yı ziyaret ettik. Portekizli öğrencilerin koro performansını izledik. Bizim için çok verimli bir toplantı oldu”
 
İskenderun Demirçelik Ortaokulu Müdürü Yusuf İskender GÖZÜBERK, projenin Erasmus+ 2020 teklif çağrısında istinaden kabul edildiği belirterek şunları söyledi; “ Projemizin bu toplantısına okulumuz İngilizce öğretmenlerimiz Damla ATAM ve Gülşah ZOBAR katıldılar. Ülkemizi, şehrimizi ve okulumuzu yurtdışında temsil etmek fırsatı yakaladılar. Projemizin bir sonraki hareketliliği Mayıs 2022’de öğrencilerimizle birlikte Letonya’ya yapılacak. Okulumuzda eğitim kalitesine artırmaya yönelik çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Bu süreçte emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet