Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE-ÇELEBİ HAVA SERVİSİ İŞ BİRLİĞİ

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) eğitimde kaliteyi yükseltmeye ve öğrencilerine istihdam imkânı sunmaya devam ediyor

İSTE-ÇELEBİ HAVA SERVİSİ İŞ BİRLİĞİ

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İşletmede Meslek Eğitim (İME) programı çerçevesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencilerinin pratik eğitim alabilmelerinin ve sonraki süreçte istihdam edilmelerinin sağlanması amacıyla, Çelebi Hava Servisi Hatay Havalimanı İstasyon Müdürlüğü ile istihdama dayalı iş birliği yapıldı. Yapılan iş birliği çerçevesinde sınav ve mülakatlarda başarılı olan öğrencilerin Şubat-Haziran ayları arasında Hatay Havalimanı’nda İME çerçevesinde görev alması ve program kapsamında başarılı performans gösteren öğrencilerin istihdamının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde diğer öğrencilerin de Türkiye’nin farklı havalimanlarına gönderilebilmesi planlanıyor.
 
Bu programın uygulandığı nadir üniversiteler arasında yer aldıklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, ‘öğrenim gören öğrencilerimiz teorik ve beceri eğitimlerini, İşletmede Mesleki Programı ile geliştirme imkânı bulmaktadır. Bu kapsamda her sektörden birçok işletme ile iş birliği sağlamış durumdayız. İş birliği sayımızı artırmak için diğer pek çok firma ile de görüşmelere devam ediyoruz. İSTE’yi daha ileriye taşımak görevimiz’ diye konuştu.
 
İSTE Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu yapılan iş birliği ile ilgili ‘Yükseköğretim Kurumları Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği İşletmede Mesleki Eğitim Programı öğrencilerinin teorik eğitimlerini yükseköğretim kurumlarında, işletmede veya işletmelerce tesis edilen eğitim birimlerinde, beceri eğitimlerini ise işletmelerde yaptıkları eğitim uygulamalarını ifade etmektedir. Bu programın uygulandığı nadir üniversiteler arasında yer alan İSTE’de öğrenim gören öğrenciler, hem teorik ve beceri eğitimleri kazanmakta hem de İşletmede Mesleki Programı ile bunları geliştirme imkânı bulmaktadır.’ dedi
 
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve Rektör Yardımcısı Selçuk Mıstıkoğlu sınava katılım sağlayan öğrencilere de başarı dileklerinde bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar