Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Boşaltılması Gereken Köyümüz Yok

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye'deki çatışmalar nedeniyle Hatay sınırları içine düşen 6 top mermisinin tamamının kırsal alana düştüğünü

Gündem   A+a-

"Boşaltılması Gereken Köyümüz Yok"

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye'deki çatışmalar nedeniyle Hatay sınırları içine düşen 6 top mermisinin tamamının kırsal alana düştüğünü açıkladı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye'deki çatışmalar nedeniyle Hatay sınırları içine düşen 6 top mermisinin tamamının kırsal alana düştüğünü açıkladı. Lekesiz, " Suriye'deki çatışmalar nedeniyle şu anda Hatay'da boşaltılması gereken bir köyümüz yok." dedi.

Hatay'da bombaların kırsal alana düşmesine rağmen toplumda bu durumun sanki Hatay şehir merkezine, ilçe merkezine ya da köye düşmüş gibi algılandığını anlatan Hatay Valisi Lekesiz şöyle konuştu: " Türkiye'de ve dünya da ne yazık ki algı bu. Deniliyor ki Hatay'a top mermisi yağıyor. Hatay'a bir top mermisi daha düştü denilince Hatay'ın merkezine düşmüş gibi bir algıya neden oluyor. Bu anlamda şu ana kadar ilimiz sınırları içerisine düşen top ve havan mermisi sayısı 6'yı buldu. Bu 6 havan mermisinin ya da top mermisinin hepsi de kırsal alana, hiç bir yerleşim yeri olmayan boş alanlara düştü. Çok şükür bundan dolayı herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı."

GEREKEN ÖNLEMLER ALINDI

Vali Lekesiz, 'Bu top mermileri yerleşim alanlarına da düşebilir mi?' şeklindeki soruyu da şöyle cevapladı: "Sıfır noktasında bizim dünya kadar köyümüz var. 'Allah korusun', yerleşim yerlerine düşebilir. Böyle bir olayın yaşanması halinde alınması gereken önlemler neyse bunların hepsi alındı. Tüm kurum ve kuruluşlarımız bu önlemlerle ilgili bilgilendirildi. İvedi bir şekilde kendilerine gerekli tebligatlar yapıldı. Yakınlarda bir tv kanalı, 'Hatay Valiliği, 'köylerde sadece halka evinizden dışarı çıkmayın, balkonlara çıkmayın' şeklinde tedbir aldı diye bir değerlendirme de bulundu. Ancak Hatay Valiliği olarak bizim 'köylerimizde evinizden çıkmayın, balkona çıkmayın sokağa çıkmayın' diye aldığımız bir önlem yoktu. Ama bunun ötesinde aldığımız onlarca önlem var. Bunların hepsi de uygulamaya konuldu, gereği yapıldı. Önümüzdeki günlerde de belki bir bölümünü kamuoyuyla paylaşabiliriz. Vatandaşlarımız sakin olsunlar. Adeta 'Hatay'a bomba yağıyormuş' gibi bir algı oluşuyor bu doğru değil. Vatandaşlarımızı panik haline sokmayalım. Şu anda boşaltılması gereken köyümüz yok. Alınması gereken önlemlerin hepsi masaya yatırıldı. Hepsi de yapılıyor." diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar