Skip Navigation Links

TEK YÜREK, TEK YUMRUK OLACAĞIZ!

Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığı'nın 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

TEK YÜREK, TEK YUMRUK OLACAĞIZ!

Gündem   A+a-

 Özçelik İş Sendikası 9. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci;
 
TEK YÜREK, TEK YUMRUK OLACAĞIZ!
 
Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığı'nın 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kongrede delege seçimlerinde büyük başarı elde eden mevcut başkan Mehmet Güngör güven tazeledi.
Ramada Otel’de gerçekleştirilen genel kurula HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Genel Mali Sekreter Bayram Altun, başkan yardımcıları, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti ilçe başkanı Av. Abdülkerim Güven, MHP ilçe başkanı Turan Bozkurt, BBP il başkanı Metin Yeşilkaya, Deva Partisi ilçe başkanı Güven Gündüz, Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, siyasi parti, STK ve kamu kurum kuruluşları temsilcileri ile delegeler ile işçiler katıldı.
 
‘İNANÇLA VE KARARLILIKLA YÜRÜYECEĞİZ’
Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, yoğun alkışlar eşliğinde geldiği kürsüde, “Boş vaatler ile gelmediğimiz bu görevlere bugün de birlik, beraberlik ve vizyoner bir sendikacılık için talip olduk. Bu bölgenin fabrikalarında görev yapan emekçi kardeşlerimizin haklarını geliştirmekten, ekmeğimizi büyütmekten, beraberlik ve huzur ortamını temin etmekten ve teşkilatımızı daha büyük hedeflere taşımaktan başka gündemimiz olmayacak. Bunların temini için tüm emekçi kardeşlerimizle birlikte Hak-İş konfederasyonumuz ve Öz Çelik-Sendikamızın belirlediği çizgide inançla ve kararlılıkla yürümeyi sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Birlik ve beraberlik içinde yürüttüğümüz hak mücadelemiz işyerlerimizin çalışma barışı içinde büyümesine katkı sağlayacaktır. Büyüyen işyerlerimiz bölgemizin kalkınmasına ve gençlerimize iş imkanı sağlamasının yolunu açacaktır.
Birlik ve beraberlik ile güçlü yönetim hem sendikamızı hem de konfederasyonumuzu emek Hareketi içinde hak ettiği yere taşıyacaktır” dedi.
 
‘GÜN AYRIŞMAK GÜNÜ DEĞİL, BÜTÜNLEŞME GÜNÜDÜR’
Genel kurulda konuşan Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, her taşı yakut olan vatanın tam yüzyıl önce verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinin adeta bir benzerini, tekrarını, bugün de yaşadıklarını söyledi. Dört bir koldan sarılmış olan ülkenin, bugün istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğini ifade eden Değirmenci, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'yi de etkisini alan pandemi sürecinde tüm zorluklara rağmen, ülke ekonomisinin çarkının dönmesi adına çalışan işçilere de teşekkür eden Değirmenci, "Türkiye'nin dört bir yanındaki sendikasız fabrikalarda gördük ki, emekçiler pandemi nedeniyle ağır bedeller ödemek zorunda kaldılar. Herkese 'Evde Kal' çağrılarının yapıldığı bir dönemde, canınız pahasına, işinize-aşınıza-fabrikanıza sahip çıktınız. İşinize dört elle sarıldınız. Pandemiye rağmen fabrikanızın karına kar kattınız. Nasıl ki biz, sizin alınterinizi toplu sözleşmelerle yere düşürmediysek, sizler de ekmeğinize sahip çıktınız. Gün ayrışmak günü değil, bütünleşme günüdür. Tek yürek, tek yumruk olma günüdür. İhtiyacımız olan birlik ve beraberliğimizi sürdürmemizdir. Bundan sonraki süreçte tek ihtiyacımız olan ayrıştırmayı, bölmeyi değil, birleştirmeyi ve bütünleştirmeyi tercih etmektir. Türk sendikal hayatının ve çalışma yaşamının sorunlarının çözümünün de, yine bizim birlikteliğimizden geçtiği de unutulmamalıdır. Örgütlenmede yaşanan sorunlardan yargıdaki gecikmelere, sendikalaşan işçinin işten çıkarılmasından toplu iş sözleşmesinde ortaya çıkan sıkıntılara, kıdem tazminatı uygulamasının daha da iyileştirilmesinden, maaşlardaki vergi yükünün düşürülmesine kadar daha birçok konuda gücümüzü birleştirmemiz gerektiği ortadadır. Bizim birliğimiz, kardeşliğimiz, düşmana korku, dosta güven salmalıdır" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet