Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz Hüyük Halkı Madene Geçit Vermedi !

Bugün Arsuz Hüyük’te yapılmak istenen maden ocağına ait ÇED süreci ile ilgili halkın katılımı toplantısı,

Arsuz Hüyük Halkı Madene Geçit Vermedi !Web
TV

Arsuz   A+a-

 bölge halkının göstermiş olduğu yoğun tepki ve itirazlar neticesinde ‘’toplantı yapılmamıştır ‘’ ibaresi ile toplantı tutanağı tutuldu.
Bir kez daha Arsuz Hüyük halkının kazandığı ÇED toplantısı süreciyle ilgili olarak, binlerce kişi yeşil ve verimli toprakları kirletecek, suyunu zehirleyecek maden sahasına karşı büyük bir zafer daha kazanıldı.
 
Arsuz Belediye Başkanı Dr Asaf Güven’in tüm ekibiyle katıldığı, tüm STK’ların, muhtarların destek verdiği madene hayır ÇED toplantısı engelleme hareketinin başarılı olması büyük sevinç yarattı.
Arsuz Belediye Başkanı Dr Asaf Güven yaptığı açıklamada, “Arsuz doğa harikası bir yer. Bu doğa harikası yeri de bazı güçler bozmak için uğraşıyor. Türkiye’nin her yerinde benzer durumlar çıkıyor. Belediyemize hiçbir bilgi verilmeden, kapalı kapılar arkasında bazı kararla alınıyor ve biz burada neler olacağına dair bilgileri dışarıdan alıyoruz. Böyle baktığınız da arkasında bir olumsuzluk olacağını zaten düşünüyorsunuz. Doğayı bozmak hepimize zarar verir. Sadece Hüyük Mahallesine, Arsuz’a, Hatay’a değil tüm Türkiye’ye zarar veriyor. Görüyorsunuz iklim değişiyor. Onun için halk doğasına sahip çıkıyor. Burada maden istemiyoruz dedi. Hiçbir çalışma, hiçbir bilgi de istemiyoruz dedi. Bizi doğamızla baş başa bırakın” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz Hüyük Halkı Madene Geçit Vermedi ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş