Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

SARMAL MODELİ için ÖNEMLİ bir ADIM daha

ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞ BİRLİĞİ

SARMAL MODELİ için ÖNEMLİ bir ADIM daha

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE), Kardemir Karabük Demir Çelik ile yaptığı görüşmeler somut çıktısını verdi.
Ülkemizin güzide çelik üreticilerinden Karabük Demir Çelik Fabrikaları ile gerçekleştirilen İş Birliği Çerçeve Protokolü’nün imzalanmasına dek yapılan yolculuğun kilometre taşlarını İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci anlattı;
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) olarak, 23 Eylül Perşembe günü Kardemir Karabük Demir Çelik temsilcilerini ağırladık. Türkiye'nin önde gelen ağır sanayi fabrikalarından biri olan Kardemir Karabük Demir Çelik’in AR-GE Müdürü Demir Çelik Mücahit Sevim Kardemir, Pazarlama ve İhracat Müdürü Onur Erkara ve Eğitim Müdürü Burcu Öztürk bizleri ziyaret etti. Ziyarete, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yüksek ve Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu da eşlik etti.
 
6 Ekim Çarşamba günü, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ve Prof. Dr. Meltem Eken ile Kardemir Karabük Demir Çelik’in üst düzey yetkilileri ile Karabük’te bir araya geldik. Ülkemizin üniversite sanayi işbirliği ekosistemine katkı sağlayacak başta SANAYİ DOKTORA Programı, Ar-Ge projeleri ve yapılacak diğer işbirliği konuları tartışıldı.
 
Yapılan görüşmelerin ardından Teknoversite vizyonunun bir parçası olarak üniversite sanayi bütünleşmesi yolunda atılan adımların bir parçası olan ve iş birliğine yönelik altyapı oluşturma çabalarımızın somut çıktısı olarak “İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SAN. ve TİC. AŞ İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVE PROTOKOLÜ” imzalandı.
 
Protokol; Kuruluşun ihtiyacı olan alanlarda yeni ürünlerin geliştirilmesini ve/veya mevcut ürünlerin kalitelerinin yükseltilmelerine yönelik ortak çalışmaların yapılmasına yönelik Ar-Ge / Proje Çalışmalarını, öğretim süreci entegrasyonunu, iş yerine dayalı eğitim entegrasyonunu, çalışanların Yüksek Lisans / Doktora Öğrenimlerinin İSTE de yapmaları, Üniversitenin yapacak olduğu organizasyonlara ve kuracak olduğu laboratuvarlarda Kuruluş tarafından sponsorluk verilmesi gibi konuları içermektedir.
Protokolümüzün ülkemize, üniversitemize ve şirketimize hayırlı olmasını diliyorum.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar