Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

GÖZ ENFEKSİYONLARINA DİKKAT!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Merih Gül, özellikle bu süreçte göz sağlığının ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

 GÖZ ENFEKSİYONLARINA DİKKAT!

Sağlık   A+a-

Son zamanlarda artan viral enfeksiyonlardan kaynaklı göz problemlerinin ortaya çıktığını ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Merih Gül, özellikle bu süreçte göz sağlığının ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.
Op. Dr. Merih Gül, “Covid-19 yanı sıra gribal enfeksiyonlarda artış gördüğümüz bu aylarda, enfeksiyonun burun ve ağızdan gözlere bulaşması mümkün. Gözlerde kızarıklık, sulanma, göz kapaklarında şişme, ağrı gibi sorunlar; hem yetişkinleri, hem çocukları etkilemektedir. Bu gibi durumlarda özellikle viral enfeksiyonların; gözlerde kuruluk, görme bulanıklığı, göz kapağı iç yüzünde zarlar ve yaralar nedeniyle yeterli tedavi olmaması durumunda, günlerce veya aylarca devam edebilen komplikasyonları olabilmektedir. O yüzden eğer burun akıntısı, boğaz ağrısı, lenf bezlerinde (kulak önü, çene altı ve boyunda) şişme ile beraber seyreden göz kızarıklığınız varsa veya bu belirtiler olmaksızın gözlerinizde sulanma, kızarıklık, ağrı gibi şikâyetler varsa, hastalığın ilerlememesi için göz hekiminize başvurmanız gerekmektedir” dedi.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar