Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz Höyük Halkı 12 Ocak İçin Kenetlendi !

Maden Ocağı ÇED Toplantısı Bu Kez de Engellenmeli !!!

Arsuz Höyük Halkı 12 Ocak İçin Kenetlendi ! Web
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Höyük Halkı 12 Ocak İçin Kenetlendi !
Maden Ocağı ÇED Toplantısı Bu Kez de Engellenmeli !!!
 
Geçtiğimiz yıl halkın büyük tepki göstererek elde ettiği büyük kazanımdan sonra Arsuz Höyük halkı, 12 Ocak 2022 tarihinde yapılacağı Höyük Muhtarlığına tebliğ edilen ÇED Toplantısını yaptırmamak için çalışmalara başladı.
Höksad (Höyük Kültür, Sanat Doğa Ve Dayanışma Derneği, yeni ÇED toplantısı için tarih verilmesine tepki göstererek, bölgenin en güzel mahallelerinden, doğal su kaynakları, ormanları, narenciye bahçeleriyle yeşilin her tonunu barındıran Höyük Mahallesi’nde, Krom madeni çalışmalarına izin vermeyeceklerini açıkladı.
Geçtiğimiz yıl verilen mücadelede elde edilen kazanımı kaybetmemek için 12 Ocak 2022 tarihinde Höyük Mahallesi halkına destek için herkesi davet eden HÖKSAD Yönetim Kurulu Üyeleri,
Höyük, Arsuz, Hatay Halkına ,
Bölgemizde 2020 ‘De Yapılmak İstenen Çed (Çevresel Etki Değerlendirme) Toplantısı 2021’e Ertelenerek Yapılmıştır. Halkın Çed İstemiyoruz Diye Tutanak Tutturmasına Rağmen Tekrardan İlki 12 Ocak 2022 ; İkincisi De 13 Ocak 2022 Olmak Üzere Çed İstenmesi Soru İşaretleri Oluşturmaktadır.
Bölge İnsanının Çoğunun Yurtdışında Ömrünü Tüketerek Ailelerinden Ayrı, Bedel Ödeyerek Elde Ettiği Kazancıyla Oluşturduğu Başta Narenciye Bahçelerinin Krommer Maden Şirketinin Yol Açacağı Hava Ve Su Kirliliği Neticesinde Oluşacak Tarımsal Kirlilikle Zarar Görmesi ; İçme Ve Tarımsal Sulama Suyumuzun Kirlenmesi Kabul Edilemez. Bununla Birlikte Artan Gübre Ve Mazot Maliyetleriyle Başedemeyen Çiftçilerimizin Madenin Olumsuz Etkileriyle Ürününü Yetiştirmesi İmkansız Hale Gelecektir.
Günümüzde Dahi Yetiştirilen Ürünlerin İhraç Edilememe Durumu Mevcutken Kimyasal Salınımı Yüzünden Pazarlama İmkanı Bulunamayacak Ve Katma Değeri Düşecektir.
Maden Şirketi Akıl Ve Bilim Dışı Projesinden Vazgeçmelidir.Orman Kıyımına Son Verilmelidir.
Bu Sebeplerle Tüm Doğa Severleri; Doğamızı Savunmaya, Dayanışmaya Davet Ediyoruz.
Höyük’ün Üstü Altından Değerlidir!
Höyük’te Madene Hayır !
Höyük, Arsuz ,Hatay Doğasına Sahip Çıkıyor!” dediler
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz Höyük Halkı 12 Ocak İçin Kenetlendi !  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar